#decealerg… Göttfert Werner-Zsolt

Are 46 ani și este șofer de camion, originar din Cisnădie, lângă Sibiu. Profită de fiecare pauză de condus pentru a ieși la alergare, iar acum Göttfert Werner-Zsolt ne povestește de ce aleargă

Am început cu alergarea în 2011, după o pauză de 14 ani, după ce am alergat în timpul armatei, din plictiseală. La 37 de ani cântăream 120 kg și tot încercam să alerg, dar după 3 kilometri eram terminat.

Göttfert Werner-Zsolt

Febra musculară = pauză. În iunie, soțul unei cunoștințe s-a întors dintr-o aplicație din Orient și m-a luat la alergat. Am reușit 8 km într-un tempo lejer. În august, Ralf îmi spune după câteva beri: cine poate să alerge 10 km poate și 21! În septembrie am alergat primul semimaraton în Ulm. Am vrut sub 2:30 și l-am reușit în 2:29:29 🙂

Pasiunea pentru trailrunning m-a prins în Apuseni la Răchitele Wildrace. A durut rău dar am terminat semimaratonul și de atunci, de fiecare dată când am posibilitatea, alerg în munți.

Göttfert Werner-Zsolt

N-am participat la multe concursuri pentru că mă bucur că pot să fiu la sfârșit de săptămână acasă cu familia. În concediu mai alerg la WildRace, când la HTR, sau alerg cu prietenii pe Meses (Zalău). Și mă bucură faptul că și în România a crescut foarte mult alergare, și mai ales alergarea montană.

Pentru mine alergarea înseamnă evadare. Las camionul în urmă și mă mișc eu. Cu cât e mai lungă tura de condus, cu atât și alergarea. Găsesc peste tot un traseu de alergat, am probleme mai mari când sunt cu camionul să găsesc o parcare. 😉

Vara mă uit să ajung în munți, iar iarna lângă oraș. Am aproape tot timpul ture de câte două zile în Elveția, dar din când în când și Germania, mai rar Austria. Adică am găsit combinația perfectă între șoferie și pasiunea mea pentru alergare.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zsolt Wernerson (@trucker_go_run) on

Alți plătesc să alerge acolo unde eu îmi fac pauzele de condus. Mă dau jos din camion și sunt într-o altă lume, cu stânci, pomi, urcușuri care nu se mai terminä, cu priveliști magnifice pe care nu le vezi de pe autostradä.

Când mă întorc de la alergare în parcarea unde am lăsat camionul îmi găsesc colegii în aceeași poziție, cu laptopul în față, berea într-o mână și țigara în cealaltă mână. Nici nu-i mai întreb de ce nu fac cel puțin o plimbare pentru că primesc același răspuns: „nu pot, nu am timp, sunt stresat, mă doare…”

Când sunt acasă alerg de obicei cu Zora, cățelușa de 2 ani pe care am adus-o din România și mai rar cu fetele mele.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zsolt Wernerson (@trucker_go_run) on

Însă motivul principal pentru care alerg, este că vreau să-l întrec pe Alex Corneschi, așa cu 70-80 ani 🙂

Să rămânem sănătoși!

POVESTEA TA

Știm că și tu alergi, așa că trimite-ne ce te motivează pe tine să alergi pe adresa contact contact [at] runningmag.ro. Plus câteva poze cu tine în alergare! Și sunt șanse mari să-ți citești apoi povestea pe runningmag.ro!

Text: Göttfert Werner-Zsolt / Foto: arhiva personală

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ten − 5 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.