Dean Karnazes

Maratonistul Dean Karnazes poate alerga fără întrerupere peste 550 km datorită unei afecțiuni genetice. El nu a experimentat niciodată crampele musculare, în ciuda sutelor de kilometri parcuși.

Dean Karnazes, 53 de ani, suferă de o afecțiune genetică rară care îi permite organismului său să elimine rapid acidul lactic, înainte ca acesta să se instaleze în mușchi. Astfel, Dean Karnazes poate face față celor mai dure curse de anduranță din lume.

În mod obișnuit, în timpul efortului fizic, organismul transformă glucoza în energie, producând astfel acid lactic, care se acumulează în mușchi cauzând crampe și senzația de oboseală. Acesta este pentru un alergător semnalul că trebuie să se oprească.

CITEȘTE ȘI: DJ OLiX ți-a pregătit mixul pentru primele tale alergări

Dean Karnazes nu a primit niciodată acest semnal, fiind capabil să alerge sute de kilometri fără vreo oprire.

Printre realizările sale se numără participarea în maratonul de la Polul Sud, la temperaturi de −10 °C, alergarea a 50 de maratoane în 50 de zile (fiecare maraton într-un stat diferit) și un “sprint” de 560 km în doar 80 de ore (3 zile și 3 nopți), fără pauză pentru somn.

Pe lângă capacitatea sa unică de a elimina acidul lactic înainte de instalarea în mușchi, Karnazes consideră că abilitățile sale excepționale de alergător sunt potențate și de nivelul foarte scăzut de grăsime din organismul său, precum și de dieta alcalină.

În mod regulat, el alergă pe o distanță echivalentă cu un maraton, chiar înainte de a lua micul dejun, concentrându-se în permanență pe anduranță.

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

Citește și articole din categoria EDITORIAL:
Măi, alergătorule, ești enervant rău…
Avem competiția în sânge!
De ce alerg?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + six =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.