Tudor Bratu - De ce alerg?

Este pasionat de mașini și prezintă, alături de Costin Giurgea, emisiunea SuperSPEED la PRO TV. Acum, Tudor Bratu ne-a spus de ce aleargă. 

Deși alerg de vreo patru-cinci ani, mi-au trebuit doi să o fac oficial, într-o competiție. Și am făcut-o la Wings For Life, evenimentul care avea să mă schimbe pentru totdeauna.

Știam că alerg atât pentru cei care nu pot dar și pentru mine… de la maxim 10 km alergați, am reușit atunci să trec de 16… a fost incredibil și când scriu aceste rânduri parcă îmi amintesc mirosul momentului în care m-am oprit… vântul cald care nu reușea să îmi răcorească corpul și îmi amintesc că emoția m-a dus în pragul lacrimilor…

Nu doar alergasem prima oară cu adevărat, nu avusesem cel mai bun timp, nu reușisem doar să alerg alături de niște super-oameni care “nu pot”, îmi atinsesem un punct al meu îndepăratat altădată ca o luminiță de la capătul unui tunel interminabil…

CITEȘTE ȘI: DJ OLiX ți-a pregătit mixul pentru primele tale alergări

“De ce alergi”, asta te întreabă toată lumea… “Ești nebun, bă, cum să alergi atât…”… și alte exprimări de acest tip chiar te fac să cauți explicația pentru care alergi… Cred că fiecare alergător o are, ideea este cât de mult este capabil sau cât de mult vrea să împărtășească răspunsul acestei întrebări.

Pentru mine este simplu, pentru că niciodată nu mă ascund. Alerg pentru că mă simt liber. Alerg pentru că îmi place să mă depășesc, alerg pentru că îmi place să îmi setez praguri pentru a căror depășire să muncesc. Mult. Să mă antrenez și mai mult.

Alerg pentru că mă ajută să îmi eliberez gândurile de tot ce este negativ și pentru că după fiecare cursă sunt un om mai bun. Alerg pentru că mă face să fiu mai pozitiv în tot ceea ce fac, în tot ceea ce spun sau în modul în care gândesc.

Alerg pentru că atunci când o fac și simt că ajung la capătul puterilor mă gândesc la persoana pe care o iubesc și treaba asta mă ajută să trec peste clipa grea, să merg mai departe, să fiu învingător.

Alerg pentru că asta mă face disciplinat: am grijă ce alte antrenamente mai fac și mă țin de ele. Am grijă cum alerg, vreau să o fac cât mai corect. Am grijă la ce mănânc, respect corpul și am grijă de el pentru că și el va face același lucru când… alerg.

Nu știu multe moduri legale prin care să sfătuiesc pe cineva să devină “erou”, cumva, cândva. Dar am experimentat unul cât se poate de corect și ăsta este alergarea. Sună pompos, dar nu este.

Nu este nimic greșit în a te simți propriul tău erou. Faci ceva grandios pentru tine, trebuie să te bucuri de asta. După Wings For Life am alergat două semi-maratoane, primul fix acum un an, în București și apoi la Brașov.

De fiecare dată mi-am depășit performanța anterioară, de fiecare dată am fost mai bun, de fiecare dată m-am simțit un erou. Sunt eroul meu care aleargă și de fiecare dată când termină o cursă este puțin mai fericit.

Pe termen ceva mai lung, anul acesta alerg ca să trec de 500 de km alergați. Sper ca într-o zi să alerg un maraton, cândva când voi fi suficient de bătrân și plictisit să tot alerg curse de 10 km…

Sper să alerg 10 km în cât mai multe locuri din lume și sper să am atâtea numere de concurs amintire încât să le lipesc în straturi indefinite pe ușa de la ieșirea din casă… acolo este locul lor la mine, sunt ultimul lucru pe care îl văd când ies afară: îmi amintesc că eu alerg deci orice este posibil.

Povestește-ne de ce alergi (pe Instagram cu tag @runningmag.ro și hashtag #decealerg, într-un comentariu la acest articol sau pe mail contact [@] runningmag.ro și îți vom publica povestea. În plus, sunt șanse mari să te alegi și cu un premiu surpriză din partea noastră.

Citește și: Sfaturi de bază pentru începători

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 + seventeen =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.