De ce alerg - Nelly Paraschiv

Nelly Paraschiv, 34 de ani, manager la Cinema City, este o fire activă, îndrăgostită de alergare și de sport. Este personal trainer și unul dintre experții noștri. Și ne-a povestit de ce aleargă…

Într-o lume care face paşi repezi spre zona supraponderală, a alerga în mod regulat te poate face să pari uşor excentric. Iubesc să alerg şi fac asta de cel puţin două ori pe săptămână, în reprize de câte 10 km.

Alerg inclusiv în vacanţe și abia aştept zilele de vară pentru a putea alerga pe plajă, la răsărit. Am început să alerg în urmă cu aproximativ cinci ani, când m-am decis ca toată viaţa să îmi păstrez un corp frumos. Scopul meu iniţial a fost să merg la „sală” de trei ori pe săptămână pentru trei luni.

Pentru că nu ştiam ce exerciţii să fac, am început să alerg pe bandă şi am făcut doar asta în prima lună. Când am prins un pic de curaj, am început să fac şi câteva genuflexiuni, iar după alte câteva săptămâni am început să fac şi ceva abdomene. Alergatul a devenit o constantă, și treptat am introdus şi alte exerciţii în antrenament.

Cele trei luni s-au transformat într-un obicei, iar acum culeg roadele efortului meu: am 30 de ani, am un corp atletic şi mă simt minunat în pielea mea. În ziua de azi este foarte simplu să te simţi bine şi să ai un corp frumos, dacă faci totul cu moderaţie, începând de la job, pasiuni, sport, alimentaţie, odihnă. Sportul făcut cu măsură face diferenţa între o viaţă dinamică şi una bolnăvicioasă.

Eu nu ştiu cum este să te doară ceva, nu ştiu cum este să fii bolnav, nu am nici cea mai mică idee cum este să fii în depresie. Nu am făcut niciodată sport de performanţă, dar am fost întotdeauna o persoană activă şi asta m-a ajutat să îmi ţin greutatea sub control. Şi când spun activă, mă refer la faptul că prefer să îmi fac singură curăţenie în casă şi nu să angajez o menajeră; mă duc să îmi iau apa de la bucătărie şi nu rog pe nimeni să mi-o aducă, iar lumina o sting tot singură. În plus, în fiecare zi merg pe jos până la birou, iar la magazinul din colţ nu mă duc cu maşina.

Cred că toată lumea s-a săturat de veşnica scuză: nu fac sport pentru că nu am timp şi nici bani de abonament la sală. Mereu zâmbesc când aud aşa ceva. Doar din banii economisiţi pe menajeră, aş putea să îmi cumpăr abonament la cea mai scumpă sală de fitness din Bucureşti.

De ce alerg - Nelly Paraschiv

Sportul mă ajută să fac față stresului

Iar în ceea ce priveşte timpul, pot să vă spun că lucrez pe un post de management şi am un program complet „neprietenos”: uneori, termin programul la 18, alteori, la 22, dar de cele mai multe ori, după ora 1 (noaptea).

Şi, totuşi, reuşesc să ajung la gym, în medie, de patru ori pe săptămână. Fac acest efort chiar dacă nu este întotdeauna uşor, iar asta mă ajută să fac faţă stresului zilnic de la serviciu, din trafic şi nu numai. Eu nu cred în motivaţie, cred în obiceiuri bune, cu efecte pozitive zi de zi.

Dacă ar trebui să mă motivez în fiecare zi pentru a alerga, sunt sigură că nu m-aş descurca foarte bine. Pentru mine, alergatul nu este o pedeapsă pentru pizza de seara trecută, ci o activitate pe care o fac cu plăcere.

Efectele „secundare” sunt: o talie mai subţire, un corp mai sănătos, o vitalitate sporită şi o sublimă senzaţie de libertate pe care sunt sigură că o simt toţi cei care aleargă de plăcere.

Povestește-ne de ce alergi (pe Instagram cu tag @runningmag.ro și hashtag #decealerg, într-un comentariu la acest articol sau pe mail contact [@] runningmag.ro și îți vom publica povestea. În plus, sunt șanse mari să te alegi și cu un premiu surpriză din partea noastră.

Foto: Marooni

Vrei să nu ratezi nici un număr RUNNING MAG / FITNESS MAG în 2020? Abonează-te!

 Abonează-te la RUNNING MAG / FITNESS MAG Print Edition 

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 − 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.