Maria Cristina Banu

Maria Cristina Banu este consultant în strategie de marketing și branding cu o experiență de peste zece ani alături de branduri mari internaționale din diferite industrii.

În ultimii ani, Cristina și-a axat activitatea pe transformarea digitală a industriilor și profesiilor, extinzându-și expertiza de consultant în zona de dezvoltare personală. Maria Cristina Banu ne-a spus și de ce aleargă.

Cred cu tărie că alergarea este unul dintre ingredientele succesului – atât personal, cât și profesional! Cel puțin, pentru mine a fost și va fi.

“Am început să alerg acum cinci ani, ca o alternativă a mersului la sală. Îmi place mult natura, iar alergatul prin parc era un moment de conexiune cu aceasta. Deşi alergam de două-trei ori pe săptămână şi mă ocupam şi de organizarea mai multor competiții de triatlon și alergare, nu m-am gândit niciodată că aş putea să particip. Mi se părea că sunt amatoare şi că nu aş face faţă unui concurs.

Maria Cristina Banu

De ce alerg: Kevin Hart

Acum trei ani, făcâd parte din echipa de organizare TriChallenge Mamaia, m-am ocupat şi de cross-ul de 5 kilometri, Beach Run. Din curiozitatea de a simți experiența concurenților şi (recunosc) fiind măgulită de insistenţele colegilor, am hotărât să particip. Am alergat cei 5 km cu uşurinţă şi, surprinzător, am ieşit pe locul al 2-lea la categoria de vârstă, feminin. Momentul sărbătoririi succesului  pe podium, în fața a câtorva sute de spectatori, m-a făcut să conştientizez un lucru revelator: POT și VREAU să am SUCCES!

Orice este posibil, dacă îți dorești cu adevărat

Acela a fost unul dintre momentele cruciale din viaţa mea. Am realizat că nu mă evaluez întotdeauna aşa cum ar trebui. Mi-am dat seama că trebuie să am mai multă încredere în mine. Şi, nu în ultimul rând, să îmi doresc mai mult.

Acela a fost momentul în care am înțeles că orice este posibil, dacă îți dorești cu adevărat și dacă te antrenezi aşa cum trebuie.

Maria Cristina Banu

Am continuat să mă antrenez și să îmi aleg obiective din ce în ce mai mari – pe toate planurile. Programul de alergare a început, treptat, să facă parte din viața mea. A fost poarta de acces către multe alte lucruri bune: un corp fit, adoptarea unui stil alimentar sănătos, formarea unui stil de viață și a unui program de odihnă corecte, învățarea unor tehnici de respirație corecte, care ajută și la relaxarea psihică, și multe altele.

În următorii ani, roadele muncii și semnele succesului au început să apară. Pe plan sportiv, am participat la curse de 10 km, am urcat pe podium la TriChallenge Brașov la proba de ștafetă mixtă și, anul trecut, în toamnă, am terminat primul meu triatlon la TriChallenge Mamaia. Pe plan profesional, am avut, de asemenea, rezultate foarte bune: am lansat trei start-up-uri, sunt CEO-ul agenției de business digital marketing WEButic și al brandului de influencers accelerator CelWEBrity. Conduc departamentul de educație al unei multinaționale cunoscute. Sunt speaker și business mentor. Și, da, toate, în 24 de ore, pentru că alergarea este cel mai bun exercițiu de timemanagement.

Strâng fonduri pentru Team Hospice

În plus, mă gândesc la cei din jur. Alergarea mi-a deschis drumul către CSR. Din luna octombrie 2016, sunt Ambasador Hospice Casa Speranței și alerg pentru a face found-raising în Team Hospice la Maratoanele București. Mă pregătesc acum să termin semimaratonul București, iar prin campania din social media în colaborare cu Fitbit am reușit să strâng peste 1.500 de lei. Toate acestea au venit treptat.

Cu multă răbdare, muncă, perseverență și ajutor! Sunt norocoasă să am în jurul meu oameni minunați, care mă ajută să îmi duc la bun sfârșit misiunile. Florin Munteanu îmi este antrenor de aproape un an și m-a ajutat să îmi cresc capacitatea fizică incredibil de mult. Fitbit mi-a oferit susținere în antrenamente. Nu știu cum m-aș descurca fără brățara heart rate Alfa HR. ActiveLife îmi oferă susținere pe partea de kinetoterapie și recuperare.

Și, evident, familia și prietenii sunt un suport incredibil!

Ca să concluzionez, afirm cu tărie: alergarea este unul dintre ingredientele succesului! Alergând, înveți multe despre tine, despre cei din jur. Alergarea este un antrenament pentru succes. Și nu uitați: ține doar de voi să aveți viața și cariera la care visați!

Știm că și tu alergi, așa că spune-ne și nouă de ce alergi! Trimite-ne povestea ta pe adresa de mail contact@runningmag.ro. Plus câteva poze cu tine în alergare și sunt șanse mari să o citești aici. Desigur, avem și un premiu surpriză pentru tine!

Foto: Marooni

Citește și: Au început înscrierile pentru Călătorie între Cer și Pământ 2018

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.