Florina Manea

Soție, mamă cu normă întreagă a trei fete, director executiv, alergătoare convinsă. Toate aceste lucruri formează cea mai bună variantă a mea.

Text: Florina Manea/Foto: fisheye.ro / Cornel Pochiu, Flavia Turcu

Am început din februarie 2017, când am mers la sală convinsă că trebuie să fac ceva pentru corpul meu. După cum știți, dacă până la o vârstă te ajută corpul, după 40 de ani trebuie să-l ajuți tu, ca să fii o mamă-model pentru copiii tăi și să îți placă de tine. Până la momentul acela, am crezut despre mine că sunt sportivă.

Numai că nu era așa, eram doar activă – cu toată logistica unei familii numeroase, îți trebuie ceva energie. Am mers la sală cu gândul să încep să alerg pe bandă, în special, dar nu prea știam mare lucru despre alergare. M-am urcat pe bandă și am început să merg cu vreo 6-7 km/h. Lângă mine, alerga de zor o doamnă blondă, frumoasă și cu multă ambiție. Fiind vecine de bandă, am intrat în vorbă. Mi-a spus câte ceva despre ce ar trebui să știu la început de drum.

Se termină ora mea, în care am mers-alergat cei 7 km, și o aud spunând: „Gata 25!”. Eu: „Ce, 25?”. Credeam că nu aud bine. Ea îmi răspunde cu seninătate: „25 de kilometri”. Iar am crezut că nu aud bine! Acela a fost momentul în care mi-am promis că o să spun și eu: „Gata 25!”. Printre altele, mi-a spus că predă „Spinning” și să vin la clasa ei, dacă am timp. Aveam să aflu apoi că este singura „Master Instructor Spinning” din România. Și așa a început pasiunea mea pentru alergare.

Mă informez din reviste de specialitate

Am început să caut reviste de specialitate, lucru care nu a fost greu deloc, deoarece eu și soțul meu deținem cea mai mare firmă de distribuție de ziare și reviste din România. Acum, am pe birou toate revistele de sport existente pe piață, pentru a mă informa corect.

Am ajuns să spun „Gata 25 de kilometri!” după cinci luni, apoi am spus „Gata 30!” și, în aprilie 2018, am spus și „Gata 42!”.

În aprilie, am participat la Băneasa Trail Run, crosul de 10,5 km. Și, de atunci, am bifat undeva la vreo zece astfel de competiții – am deja o colecție impresionantă de medalii și tricouri.

Cel mai recent, am fost la Maratonul București, în cursa de 21 km, unde am alergat împreună cu soțul meu pentru HOSPICE CASA SPERANȚEI. Eu și soțul meu am strâns împreună peste 10.000 de lei, într-un timp relativ scurt, pentru această cauză.

Florina Manea - De ce alerg

Alerg pentru a petrece mai mult timp alături de familie

Pentru mine, alergatul înseamnă mai mult timp alături de familia mea. Cu cât alerg mai mult, cu atât am o inimă mai sănătoasă, deci o viață mai lungă.

Este foarte important să faci sport în familie. Eu, de exemplu, alerg întotdeauna împreună cu soțul meu. În orele de antrenament, discutăm și suntem pe aceeași lungime de undă.

Petrecem foarte mult timp împreună în viața de zi cu zi – lucrăm împreună, luăm prânzul împreună, facem sport împreună. Și ne-am cunoscut tot la serviciu, el fiind șeful meu J.

Ne planificăm împreună antrenamentele și participările la diferite competiții și probabil că, dacă nu am împărtăși aceeași pasiune, lucrurile nu ar decurge la fel de ușor.

În momentul de față, sunt instructor de Spinning, Instructor Trainning la Mad Dog Athletics Europe B.V., galantom la HOSPICE Casa Speranței, consultant la Herbalife și director executiv la Manpres Distribution.

Mai am cea mai frumoasă (și grea, în același timp) profesie: mamă cu normă întreagă pentru cele trei raze de soare. Sunt o persoană foarte organizată, am trei fetițe și îmi aloc mult timp pentru creșterea și educația lor. Când sunt puțin stresată sau simt că sunt obosită psihic sau chiar și fizic, alerg 5-10 km și îmi revine imediat pofta de viață, și sunt zen.

Consider că numai dacă nu vrei, nu faci sport. Fetele mele mă admiră, îmi spun: „Mami, ești cea mai frumoasă mămică!”. De aceea, sportul este modul meu de viață și, în plus, dacă motivez măcar o persoană pe an să facă sport, eu sunt mulțumită. Până acum, am motivat două persoane frumoase și îmi doresc să parcurgem împreună cât mai mulți kilometri în alergare.

Citește și: De ce alerg: Marin Cornelia Nicoleta

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

five × five =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.