Cum se antrenează Constantina Diță în săptămâna cursei

Constantina Diță, 49 de ani, aleargă din nou la maratoane și ne spune cum arată pentru ea săptămâna de dinaintea cursei.

Indiferent că vorbim de o cursă de 10 kilometri, de un semimaraton sau de un maraton, pregătirea potrivită poate transforma experiența unei curse în ceva extraordinar.

La 49 de ani, Constantina Diță a început să alerge din nou la maratoane. Sportiva noastră a participat anul trecut la Maratonul de la Berlin și la Maratonul de la New York și se pregătește pentru Maratonul de la Tokyo din luna martie.

Și fiindcă săptămâna cursei este la fel de importantă ca pregătirea de până atunci, iată cum arată programul Constantinei Diță înaintea unui astfel de eveniment.

Luni

Trezirea la ora 5:00

  • Micul dejun, cu 1h30′ înainte de antrenament, cu un ceai, două felii de pâine prăjită cu unt și dulceață, un ou fiert
  • Primul antrenament: ora 7:00 – alergare 14 km la un ritm între 4’30”- 4′ / km
  • Masaj
  • Masa de prânz: ciorbă, grătar de vită, salată
  • Vitamine
  • Odihnă 2 ore
  • Al doilea antrenament: 17:30 – alergare 8 km la un ritm între 5′-4’30” / km
  • 19:30 cină – pește
  • 21:00 – somn

Marți

Trezirea la ora 5:00

  • Micul dejun, cu 1h30′ înainte de antrenament, cu un bol de cereale cu fructe și iaurt
  • Primul antrenament: ora 7:00 – alergare 13 km la un ritm între 4’30”- 4′ / km
  • 10 x 100 metri lansate cu legătură 50 metri alergare ușoară
  • Masa de prânz: supă, grătar de pui, salată
  • Vitamine
  • Odihnă 2 ore
  • Al doilea antrenament: relaxat
  • 19:30 cină – paste
  • 21:00 somn

Miercuri

Trezirea la ora 5:00

  • Micul dejun, cu 1h30′ înainte de antrenament: ceai cu miere și două felii de pâine prăjită cu unt și șuncă, un pahar de suc din citrice (portocală, lămâie și grapefruit)
  • Primul antrenament: ora 7:00 – încălzire 4 km, speciale (joc de gleznă, genunchi la piept și călcâi la șezut), 6+100 metri lansate, repetări 10 + 400 metri între 73″-68″ cu a.u 100 m sub 1’; încheiere 4km
  • masaj
  • Masa de prânz: supă, grătar de vită cu legume
  • Vitamine
  • Odihnă 2 ore
  • Al doilea antrenament: relaxat
  • 19:30 cină – pește cu cartofi natur
  • 21:00 – somn

Joi

Trezirea la 6:30

  • Micul dejun: ceai, două ouă fierte, telemea, o roșie și 2-3 felii de pâine prăjită
  • Vitamine
  • Primul antrenament: 8:30, alergare 12 km cu un ritm între 5′-4:30″
  • Masa de prânz: paste
  • Vitamine
  • Odihnă 1,5 ore
  • Al doilea antrenament: relaxat
  • 19:30 cină – grătar de pui cu salată
  • 21:30 somn

Vineri

Trezirea la 6:30

  • Micul dejun: oatmeal, banană
  • Vitamine
  • Primul antrenament: 8:30, alergare 8 km, 10+100 metri lansate cu legătură 50 metri alergare ușoară
  • Masaj
  • Masa de prânz: supă sau ciorbă, grătar de vită cu piure de cartofi și salată
  • Vitamine
  • Odihnă 1,5 ore
  • Al doilea antrenament: relaxat
  • 19:30 cină – pește
  • 21:30 somn

Sâmbătă

Trezirea la 7:00

  • Micul dejun: lapte, două felii de pâine prăjită cu unt și dulceață de căpșuni, banană
  • Vitamine
  • Primul antrenament: 9:00, alergare 4 km, speciale și 6 lansate de 100 metri
  • Masa de prânz: salată, grătar de pui cu orez
  • odihnă 1,5 ore
  • Al doilea antrenament: relaxat, pregătirea de băuturi și a echipamentului pentru concurs
  • 19:30 cină – paste sau grătar de vită
  • 21:00 somn

Duminică

Trezirea la 5:00

  • Micul dejun, cu 3 ore înaintea concursului, oatmeal, două felii de pâine prăjită cu unt și dulceață de căpșuni, ceai și o banană
  • Ora 9:00, start concurs

Foto: Marooni

Vrei să nu ratezi nici un număr RUNNING MAG / FITNESS MAG în 2020? Abonează-te!

 Abonează-te la RUNNING MAG / FITNESS MAG Print Edition 

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 + 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.