Antrenament de alergare

Toți cei care alergăm avem un moment în pregătirea noastră când tindem să alergăm foarte mult, să ne împingem limitele în speranța că acest lucru ne va ajuta să devenim mai buni.

Ok, repetiția este mama alergării dar dacă citiți acest site de ceva vreme veți vedea că vă propunem mereu să vă antrenați… cu cap. Ei bine, dacă nu știați deja asta și o ignorați doar pentru a mai alerga ceva kilometri, pentru creșterea performanțelor de runner puteți (și ar trebui) să practicați și alte tipuri de antrenamente.

De ce? Pentru că deși alergarea folosește extrem de mulți mușchi, lucratul celor mai importanți dintre acestia, în ritm individual este absolut necesar. Mai precis, tot ce înseamnă spate, zona mediană și picioare trebuie antrenat corespunzător. Ca să nu zic și de cap – mens sana in corpore sano. Iar capul are și el nevoie de o relaxare psihologică de la ideea de alergare, alergare, alergare.

Pentru a trece la subiect, află că dacă ai, să spunem, patru antrenamente săptămânale de alergare, înlocuiește unul din ele cu înotul. Acest sport îți va ajuta masa musculară a spatelui, a pieptului, abdomenul și în același timp ajută și la postură, îți va îndrepta spatele și va întări TOȚI mușchii acestuia.

De-asemenea, înotul este foarte bun pentru recuperare deci dacă ai tras tare pe alergare zilele dinaintea lui, nu doar te vei antrena bine cu el, îți vei relaxa și musculatura.

Antrenament de inot

Alt sport pe care ai putea să îl alternezi cu antrenamentele tale de alergare este ciclismul. Acesta te va ajuta în mod decisiv la creșterea rezistenței la efortul alergării Și desigur, îți va antrena și toți mușchii picioarelor și zona mediană.

Ia în calcul însă că dacă alergi o oră, pe bicicletă ar fi bine să stai două-trei ore. Asta înseamnă că ciclismul consumă timp dar din punct de vedere mental – vei știi să folosești mai bine resursele de putere pe durata unei curse de alergare dacă poți să o faci cum trebuie pedalând trei ore – mai rar vei alerga trei ore…

Antrenament de ciclism

Bineînțeles și am mai spus asta, antrenamentele cross-training, tip circuit sunt foarte benefice pentru a fi combinate în schema de antrenament săptămânală a unui alergător. Este ideal să îți lucrezi toți mușchii corpului, partea de cardio de la cross-training este necesară pentru creșterea rezistenței și stretching-ul este și el la fel de important pentru relaxare și câștigarea de mobilitate mai mare – asta te va ajuta decisiv în cursele tale luni.

Antrenament cross fit

Încă o dată, nu uita: indiferent de cum îți creezi schema de antrenament, cu câte alergări și/ sau alte sporturi vrei, trebuie să te odihnești la un moment dat. Înlocuiește unul dintre antrenamentele de alergare cu cele de care ți-am spus mai sus, nu adăuga un nou antrenament la o săptămână și așa încărcată pentru că riști să te suprasoliciți și deci să îți crești riscurile de accidentare.

Citește și: Cele mai cool locuri de alergare din Billund – Danemarca

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

3 × one =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.