Un stil de viaţă sănătos este rezultatul alegerilor inteligente pe care le facem în fiecare zi şi în care alimentaţia echilibrată şi variată este aliatul curajos al funcţionării armonioase a organismului.

Sucurile 100% naturale din fructe sunt sursă de vitamine şi minerale ce aduc energia necesară pentru a întâmpina orice provocare. Pentru a alege varianta sănătoasă de suc, citirea informaţiei de pe etichetă este ritual indispensabil.

CITEȘTE ȘI: Cum să te antrenezi pentru cursele de tip Skyrunning

 Prima întâlnire cu produsul: eticheta

Rolul etichetei depășește bariera esteticului și oferă informații necesare, suficiente şi uşor de citit şi înţeles pentru a alege un produs potrivit nevoilor consumatorului.

Atenția la etichetă este un comportament esenţial pentru un stil de viaţă echilibrat.

Producătorul are obligaţia de a menționa, conform legislaţiei în vigoare, toate detaliile care îl pot ajuta pe client să aleagă ce este cel mai potrivit pentru el.

Printre acestea se numără lista tuturor ingredientelor şi cantitatea fiecăruia, proprietăţile compoziţiei, valorile nutriţionale – care indică şi consumul de referinţă – sau termenul de valabilitate.

Pentru a avea o imagine de ansamblu asupra produsului, eticheta poate conţine detalii despre metodele de fabricaţie, informaţii despre originea şi provenienţa materiei prime şi instrucţiuni de utilizare şi depozitare.

Lipsa de pe etichetă a oricărora dintre aceste aspecte ȋi oferă dreptul clientului de a cere mai multe informaţii de la producător sau de a refuza achiziţia produsului.

În cazul în care compoziţia conţine ingrediente considerate alergene, care pot avea impact asupra celor care suferă de diferite afecţiuni sau se află într-o perioadă delicată a vieţii, precum sarcina, este obligatorie menţionarea acestora pe eticheta produselor.

CITEȘTE ȘI: 3 sucuri energizante pentru alergare

Eticheta sucurilor 100% naturale – cum o citim?

Sucul 100% natural este obţinut 100% din fructe sau legume şi este important de reţinut că eticheta unui astfel de suc NU conţine în lista ingredientelor adaos de zahăr, conservanţi, coloranţi, apă sau aditivi alimentari (E-uri).

Sucurile 100% naturale sunt identificate şi prin existenţa pe eticheta a simbolului NFC – „not from concentrate” – care indică faptul că nu sunt fabricate din concentrat.

Aşadar, sucurile NFC conţin 100% suc, fără a fi recompuse dintr-un procent de concentrat la care să se adauge apă, aditiv alimentar pentru a asigura culoarea, ȋndulcitor şi conservant cum ar fi vitamina C.

Deși în declaraţia nutriţională cantitatea de zahăr dintr-un suc natural poate să varieze, importantă este originea acestuia.

CITEȘTE ȘI: A apărut numărul 4 al revistei RUNNING MAG

eticheta sucurilor 100% naturale

De exemplu, zahărul din sucurile naturale româneşti Profructta este un rezultat al fructozei conţinute de fructe şi nu un rezultat al adaosului de zahăr, precum siropul de porumb sau alţi ȋnlocuitori.

Un suc 100% natural are întotdeauna culoarea şi aroma provenite din fructele sau legumele din care a fost obţinut, acesta păstrând gustul autentic mai acrişor sau mai dulce.

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

Citește și articole din categoria NUTRIȚIE:
Este suficient doar să alergi pentru sănătatea oaselor și articulațiilor tale?
SiS lansează Immune, cu aromă de portocale
Programul de sport și alimentație BecomeFit Corporate aduce sala de fitness direct la tine în birou
Rețetă pentru salată pesto cu semințe de dovleac
5 rețete de preparate recomandate înainte de antrenament
Rețetă pentru salată pesto cu semințe de dovleac
Programul de sport și alimentație BecomeFit Corporate aduce sala de fitness direct la tine în birou

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × five =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.