Alex Filip - Trichallenge Brașov

Îmi aduc aminte cum acum doi ani m-am hotărât sa merg la Herbalife Brașov Triathlon și am optat pentru proba lunga (deși nu eram pregătit sa înot 1.500 m în lac) doar ca să am ocazia să cobor cu trafic oprit drumul Poienii, o probă celebră de raliu. 

Nici nu vreau să-mi amintesc cât de greu mi-a fost și de câte ori eram gata-gata să abandonez. Dar gândul la viteza de pe virajele notorii de pe Poiana m-au dus la finalul probei de înot din lacul Codlea. 

CITEȘTE ȘI: David Ruzsas, Andrei Dan Dudu, Adel Koter, Andras Kiraly, Hajnalka Jakab Benke si echipele Tyr Team si Fast Boys Roman s-au impus la TriChallenge Brasov 2016

Bun, a sosit și ediția 2016 și eram mai pregătit ca niciodată să cobor iar Poiana. Dar asta-și cerea tributul. E adevărat, sunt lent la înot, dar distantele nu mai reprezintă o problemă.

Alex Filip - Trichallenge Brașov_1

După 31 de minute am ieșit din apă, am alergat cei 800m până în tranziție, mi-am înhățat noua mea bicicletă și dă-i bătaie spre Râșnov. Urcarea mi-a mers relativ ok, însă când m-am văzut în vârf, adică în Poiana Brașov, am intrat în Rally mode. Parca mă și bufnea râsul gândindu-mă ce-ar fi zis Bogdan, copilotul meu din raliuri, dacă ar fi fost cu mine pe bicicletă. 

A trecut foarte repede, a urmat proba de alergare care, deși scurtă, avea o diferență uriașă de nivel pentru ursul din mine. Dar și traseul de alergare avea gust de raliu căci trecea fix pe deasupra unei alte probe super speciale organizată la Raliul Brașovului. 

Dupa 2h50min am oprit cronometrul, însumând peste 55km reprezentați de 1500 m înot, 47 km ciclism și restul alergare. 

Mi-a plăcut foarte tare și am experimentat recomandarea lui Alex Diaconu legata de alimentate și hidratare în timpul unui Triathlon. Am gatat fără sa fiu obosit, fără să-mi fie sete și mai ales fără să-mi fie foame. Asa ca MULȚUMESC!

CITEȘTE ȘI: Paul Sittner ne dă câteva sfaturi despre cum să ne alegem pantofii de alergare

Un mare mulțumesc Adrianei care a sacrificat clipe prețioase în care-și putea încuraja soțul pentru a ma alimenta în Râșnov cu batonul și băutură magica Isostar. 

Pentru soția mea, după ‘Primul meu Triathlon’ terminat anul trecut la Mamaia, a sosit momentul ridicării ștachetei. Așa tare i-a plăcut traseul atunci când am ajuns la Brașov încât s-a înscris pe loc. Și s-a distrat de minune.

Mai puțin când a căzut la linia ferata, dar precum am mai spus, nu ești ciclist adevărat până când nu se lipește cearceaful de tine. 

Am locuit la Edel House din Râșnov. Îl recomand! Mi-a amintit de un hotel din Austria, diferența este că cel din Râșnov a costat doar 150lei/noapte, cu un mic dejun pe alese. 

Felicitări organizatorului pentru un eveniment reușit care a animat centrul orașului și care ne-a arătat ce țară frumoasă avem.

Păcat că o medie de 50km/h este maxim ce poți obține pe drum până acolo. E rușinos sa vezi oamenii care vor să meargă la munte (în cazul nostru pentru sport și aer curat) iar acest drept la deplasare sa ne fie restricționat de toate Guvernele care au activat pana acum. 

Dar să nu ne acrim cu politicienii corupți, să ne bucurăm că peste 500 de oameni au ales într-o zi de duminică să vină să facă mișcare și să se deconecteze de la rutina zilnică.

Iar oamenii ăștia dau un exemplu copiilor lor. 

Bravo Brașov!

Foto: Raed Krishan

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

Citește și articole din categoria CUM A FOST:
Transylvania 100 – editia a 3-a, o poveste lunga, spusa pe scurt de Marius Cornea, directorul de cursa
Vlad Pop si primul ultramaraton: cele mai placute 8h05min de alergare
Cum a fost: Gabriel Mitrache, alergător amator, face un raport de cursă după Semimaratonul București
Cum a fost: Gabriel Mitrache, alergător amator, face un raport de cursă după Nostress Triathlon Callatis

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × three =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.