Coronavirus în România- Calendarul competițiilor de alergare afectate de COVID-19

La fel ca toate evenimentele mari, competițiile de alergare sunt afectate și ele de restricțiile impuse pentru combaterea epidemiei de Coronavirus.

În acest moment, în România se aplică deja scenariul 3 în lupta cu epidemia declanșată de noul Coronavirus. În plus, președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgență începând cu luni, 16 martie, iar din 25 martie întră în vigoare carantina totală.

În aceste condiții, competițiile de alergare din luna martie și aprilie au fost fie anulate, fie reprogramate pentru a doua jumătate a acestui an s-au chiar pentru perioada similară a anului viitor.

În acest articol te ținem la curent cu toate informațiile importante legate de competițiile de alergare care ar fi trebuit să se desfășoare în această perioadă.

‼️Această știre va fi actualizată în permanență! Organizatorii de competiții ne pot trimite comunicatele lor pe adresa de mail contact [at] runningmag.ro‼️

Crosul Divelor

Programat inițial pe data de 14 martie, crosul de la Cluj se amână până la stabilizarea situației la nivel național. Organizatorii au anunțat că vor comunica noua dată de desfășurare de îndată ce vor stabili ceva concret, iar toate înscrierile rămân valabile pentru noua dată de desfășurare.

Băneasa Forest Run

Competiția din pădurea Băneasa, București, era programată pentru data de 22 martie. Conform anunțului făcut de organizatori, noua dată de desfășurare pentru Băneasa Forest Run este 24 mai 2020.

Referitor la taxele de participare, organizatorul a anunțat, pe pagina de Facebook a competiției, că va lua o decizie când este clar dacă evenimentul se va putea desfășura pe data de 24 mai.

Maratonul Nisipului

Maratonul Nisipului, care ar fi trebuit să aibă loc în perioada 28-29 martie 2020 la Constanța, a fost reprogramat pentru 7-8 noiembrie 2020 din cauza fenomenului COVID-19.

În același timp, organizatorii afirmă că înscrierile efectuate până la dată de 10 martie 2020 sunt valide, iar procesul de înscriere va rămâne deschis în continuare până la atingerea limitelor prevăzute în regulamentul inițial.

Totodată, persoanele înscrise la Maratonul Nisipului până la data de 10 martie au mai multe opțiuni.

Participarea la cursa din 7-8 noiembrie 2020 – ulterior urmând a beneficia de un discount de 20% la înscrierea ediției din 2021.

Transferul gratuit al înscrierii către o altă persoană – prin notificarea pe email office@maratonulnisipului.ro până la data de 30 septembrie 2020.

Transferul pentru înscrierea la ediția a VIII-a din 2021 – prin notificarea pe email office [at] maratonulnisipului.ro până la data de 30 iunie 2020.

Înscrierile care se vor efectua începând cu data de 11 martie 2020 nu se vor supune condițiilor de mai sus, acestea urmând regulamentul general al concursului.

Primavera Trail Race

Tot pe data de 28 martie era programată și Primavera Trail Race, competiția de alergare montană organizată în Munțili Pădurea Craiului, Vadu Crișului și împrejurările acestuia. Organizatorii au decis reprogramarea competiției pe data de 27 iunie 2020.

Din cauza fazei înaintate de organizare, nu este posibilă returnarea taxelor de participare., dar organizatorii oferă competitorilor mai multe opțiuni.

Persoanele care sunt de acord cu noua dată de desfășurare nu au nimic de făcut, vor putea participa la competiția din data de 27 iunie conform condițiilor inițiale.

Persoanele care nu pot participa la data nouă pot transfera înregistrarea lor unei alte persoane până cel târziu 13 iunie. În acest caz persoana care preia înregistrarea se înscrie fără să plătească, iar persoana care predă înregistrarea ne trimite un mail cu numele persoanei căruia a predat-o. Vom șterge persoana care a predat și vom valida persoana nou înregistrată. Partea financiară va fi rezolvată între părți.

Persoanele care nu pot participa la data nouă și nu pot/nu doresc să-și transfere înregistrarea unei alte persoane, pot transfera înregistrarea lor pentru anul viitor (competiția din 2021). Trebuie să comunicați această intenție în email până la data de 15 mai.

Semimaraton Brașov

Competiția de la Brașov, programată pentru data de 29 martie, a fost reprogramată pentru data de 25 octombrie. Organizatorul a anunțat, pe pagina oficială de Facebook a competiției, că înscrierile continuă până pe 10 Octombrie în limita a 1600 de locuri, iar taxa de înscriere rămâne 140 de lei.

De asemenea, retragerea din concurs se poate face conform regulamentului până pe data de 15 Octombrie, cu returnarea taxei din care se scad 20 de lei, cheltuieli operationale aferente.

Acordul pentru anexa care completează regulamentul devine implicit dacă până la data de 31 martie 2020 nu se inițiază procedura de retragere din concurs.

SportGuru Timișoara 21K

Tot pe 29 martie ar fi trebuit să se desfășoare și cursa SportGuru Timișoara 21K, dar organizatorii au decis să reprogrameze evenimentul pentru data de 4 octombrie 2020.

Toți alergătorii deja înscriși și confirmați până pe 8 martie inclusiv vor avea urmatoarele opțiuni:

Păstrarea înscrierii la cursa din octombrie, având următoarele avantaje (ambele oferite după participarea la cursa din octombrie):

25% discount la înscrierea ediției din 2021

15% discount oferit de SportGuru.ro pentru produsele Mizuno și Compressport (valabil pentru 15 zile: 5-19 octombrie)

Transferul gratuit al înscrierii către o altă persoană

Transferul pentru înscrierea la ediția din 2021

Restituirea contravalorii înscrierii pentru toți cei care nu au ridicat kitul de participare la ediția din 4 octombrie. Restituirea va fi făcută pe baza unei solicitări trimise dupa data de 5 octombrie 2020, prin e-mail la adresa contact [at] timisoara21k.ro. Termenul limită pentru trimiterea solicitărilor de restituire este de 19 octombrie 2020.

Înscrierile pentru cursa de pe 4 octombrie rămân deschise în continuare până la noua ediție. Înscrierile făcute începând cu data de 9 martie nu se supun condițiilor de mai sus, respectând regulamentul general al evenimentului.

Maratonul Internațional Cluj-Napoca

Și organizatorii celei de-a 10 ediții a competiției de la Cluj-Napoca au anunțat noua dată. Programat inițial pe 4 aprilie, Wizz Air Cluj-Napoca Marathon 2020 a fost reprogramat pentru 8 noiembrie 2020.

Înscrierile la toate cursele din cadrul Wizz Air Cluj-Napoca Marathon vor fi reportate pentru noua dată, 8 noiembrie 2020.

Toți alergătorii deja înscriși, care participă la oricare dintre curse în data de 8 noiembrie, vor primi o reducere de 15% din taxa de înscriere la ediția din 2021 a Wizz Air Cluj-Napoca Marathon.

Înscrierile celor care nu reușesc să participe la curse în data de 8 noiembrie vor fi reportate pentru ediția din 2021 a Wizz Air Cluj-Napoca Marathon, pe bază de solicitare scrisă trimisă către office@maraton-cluj.ro până cel târziu la 31 iulie 2020.

Până în data de 31 iulie 2020, aveți posibilitatea de transfer a locului către o altă persoană sau altă probă în mod gratuit, prin mail către office [at] maraton-cluj.ro

Lunca Timișului Trophy

Competiția este programată pe 4 și 5 aprilie și include curse de alergare, mountain bike, cyclocross și curse de biciclete și alergare pentru copii între 3 și 14 ani. Deocamdată organizatorii nu au anunțat nimic despre o eventuală reprogramare sau anulare a evenimentului.

Aiud Maraton

Organizatorii evenimentului, programat inițial pentru data de 4 aprilie, au anunțat că Aiud Maraton se va desfășura la o dată ce va fi comunicată ulterior.

Maratonul Argonauților

Organizatorul competiției Maratonul Argonauților, din Cheile Dobrogei, a decis să amâne ediția a treia din 11 aprilie în data de 4 octombrie 2020.

Cei înscriși până la data de 10 martie au următoarele opțiuni:

Păstrarea locului pentru cursa din 4 octombrie 2020

Transferul locului către alt concurent nou (transferul se poate face la ambele curse)

Rezervare la maraton sau cros pentru ediția a IV-a din 10 aprilie 2021

Înscrierile pentru 4 octombrie la toate cursele rămân deschise respectând regulamentul competiției

I…AȘI în Trail

Și această competiție, programată inițial pe 5 aprilie la Iași, se amână pentru perioada septembrie – octombrie 2020. Organizatorii spun că noua dată va fi anunțată până la finalul lunii martie, în funcție de disponibilitățile partenerilor și calendarul competițional existent.

În mod normal, conform regulamentului, taxa de înscriere nu se returnează în cazul amânării sau anulării cursei, dar cei înscriși au următoarele opțiuni:

Momentan înscrierile rămân închise, cel puțin până la ameliorarea situației cu restricțiile Covid-9 și stabilirea unui orizont cert de liniște pentru confirmarea desfășurării în toamnă.

Începând din acest moment până pe 31 Martie, persoanele care doresc să se retragă din competiție au posibilitea de a face acest lucru doar printr-o notificare scrisă la adresa de email inscrieri [at] iasiintrail.ro.

Toate aceste cereri de anulare/ramburs vor fi validate în ordinea recepționării și rambursate în săptămâna 1-7 Aprilie. Taxele de înscriere se vor returna doar deținătorilor cardurilor folosite la plată, după aplicarea unui taxe operaționale de 10 RON per înscriere.

După data de 1 aprilie nu mai sunt posibile cereri de rambursare și anulare ale înscrierilor restul concurenților rămași confirmați urmând a fi validați automat pentru ediția din toamnă.

Înscrierile vor fi reluate cel mai probabil în vară (după confirmarea evenimentului) tot în limita a celor 500 de locuri totale.

Urme pe Play

Competiția de alergare montană din Rășinari, județul Sibiu, este programată în prezent pe 11 aprilie. Deocamdată organizatorii nu au anunțat nimic despre o eventuală reprogramare sau anulare a evenimentului.

Brașov Marathon

Deocamdată organizatorii nu au anunțat nimic despre o eventuală reprogramare sau anulare a evenimentului care se va desfășura pe 25 aprilie 2020.

The Color Run

Deocamdată organizatorii nu au anunțat nimic despre o eventuală reprogramare sau anulare a evenimentului care se va desfășura pe 25 aprilie 2020 la București.

Bucharest International 10K

Organizatorii au anunțat pe pagina oficială de Facebook reprogramarea evenimentului care ar fi trebuit să se fesfășoaree pe 26 aprilie 2020 la București. Astfel, noua dată pentru Bucharest International 10K este 20 septembrie 2020.

În aceste condiții înscrierile la Cursa Populară, 10K, Team Challenge, 21K și Wheelchair vor fi reportate pentru data de 20 septembrie 2020.

Toți alergătorii înscriși până la data de 16 martie, inclusiv, vor primi o reducere de 10% din taxa de înscriere la ediția din 2021 a Bucharest International 10K

Participanții care nu vor putea lua startul la ediția din 20 septembrie 2020 vor primi kit-ul de participare și vor avea o reducere de 10% din taxa de înscriere la ediția din 2021.

Reșița Trail Race

Deocamdată organizatorii nu au anunțat nimic despre o eventuală reprogramare sau anulare a evenimentului care se va desfășura pe 26 aprilie 2020 la Reșița.

Semimaraton Iași

Organizatorii au anunțat deja, pe pagina oficială de Facebook, că ediția de anul acesta, programată inițial la 26 aprilie, va fi amânată până la o dată care va fi comunicată ulterior.

Persoanele deja înscrise și care nu pot participa la data reprogramată a Semimaratonului Iași 2020, pot transfera înscrierea către o altă persoană sau pot opta pentru transferarea acesteia la ediția din 2021 a evenimentului.

Baia Mare Half Marathon

Programată inițial pe data de 3 mai, competiția a fost amânată pentru 19 – 20 septembrie.

Competițiile anulate sunt:

ASE Student Run București (4 aprilie); Băneasa Race (11 aprilie, din cauza pestei porcine, taxa de participare se va returna participanților înapoi); Maraton Oxigen Plus (6 iunie, taxa de participare se va returna participanților înapoi); S24H (23 – 24 mai, anulat, taxa de participare se va returna celor înscriși în cuantum de 80%).

Vrei să nu ratezi nici un număr RUNNING MAG / FITNESS MAG în 2020? Abonează-te!

 Abonează-te la RUNNING MAG / FITNESS MAG Print Edition 

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.