Maratonul Bucuresti

Bucharest RUNNING CLUB (BRC), organizatorul celor mai mari evenimente de sport de masă și de alergare stradală din România – Bucharest Marathon, Bucharest Half Marathon și Bucharest 10k&Family Run, asigură alergătorii că în perioada 8-9 octombrie va avea loc cea de-a 9-a ediție a Maratonului București, cu punct start și sosire în Piața Constituției, conform agendei anunțate la începutul anului.

Reconfirmarea vine în urma discuțiilor purtate cu Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea.

Primăria Municipiului București este de 9 ani partener al competițiilor Bucharest RUNNING CLUB (BRC) care reunesc anual peste 30.000 de alergători din peste 60 de țări și care sunt co-organizate împreună cu Ministerul Tineretului și Sportului și cu Federația Română de Atletism.

Bucharest RUNNING CLUB multumește Primăriei Generale a Municipiului București, autorităților din subordinea Primăriei cât și celorlalti parteneri instituționali pentru sprijinul constant și implicarea în vederea bunei desfășurări a evenimentelor internaționale de alergare stradală de masă care sunt o sărbătoare a orașului o carte de vizită a țării.

“Nu am spus niciodată că vreau să interzic Maratonul București. Este o competiție care are deja tradiție și promovează cu deosebit succes în lume Capitala României, având în vedere că se află deja la a-9-a ediție. Mai mult decât atât, eu însămi sunt o susținătoare a sportului, am spus acest lucru de nenumărate ori, chiar am înființat bursa sportivă Răsvan Firea, în memoria primului meu soț, antrenor de atletism și fiul marilor sportivi și antrenori Victor și Elena Firea. Îmi doresc ca bucureștenii, și nu numai ei, toți românii, să fie sănătoși și activi, pentru a se putea bucura de viață. Acest lucru se poate realiza numai dacă acordăm o atenție mai mare sportului, a mișcării în general, fie în aer liber, fie în sălile de sport. Mărturisesc că sunt mâhnită că presa a înțeles greșit intențiile mele și sper ca, în spiritul fair-play-ului, să putem depăși acest impas comunicațional. În acest sens, doresc să asigur pe toată lumea că Maratonul București va avea loc, în aceleași condiții ca și în anii precedenți. Acesta este un eveniment care se desfășoară duminica, în prima parte a zilei, așadar într-o perioadă în care traficul nu este la fel de intens ca într-o zi de lucru. Municipalitatea se va asigura ca cetățenii care locuiesc în zonele prin care trece traseul Maratonului să fie informați din timp asupra programului acestuia, zona restricționată necesară desfășurării și, foarte important, rutele alternative de deplasare.” – Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei.

„Grație parteneriatului Bucharest RUNNING CLUB cu Primăria Municipiului Bucureşti și cu celelalte instituții și companii, evenimentele de alergare de masa se pot desfășura cu succes în condiții de siguranță și standarde înalte. Ele reprezintă în egală măsură atât un prilej sportiv emblematic pentru alergători precum și o zi deosebită plină de curaj, povești extraordinare și susținerea unei cauze umanitare. Bucharest RUNNING CLUB a pus Bucureștiul pe harta capitalelor lumii care găzduiesc astfel de evenimente – sărbători ale orașelor.” – Valeria Răcilă Van Groningen, Președinte BRC 

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

Citește și articole din categoria SFATURI:
Cum te pregătești pentru o cursă de alergare – 7 sfaturi pentru începători
Cum să faci să alergi mai mult
Cum ne alegem pantofii de alergare
5 chestii esențiale pentru cursele de trail
10 lucruri esențiale de reținut dacă vrei să te apuci de alergat
Primii pași spre marea alergare cu FitRepublic
Cât costă să alergi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

twelve − ten =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.