Ediția din acest an a Maratonului de la Sevilla, întrecere de nivel Gold în ierarhia IAAF, a fost de bun augur pentru Marius Ionescu care s-a clasat pe poziția a 11-a din totalul de peste 13.000 de alergători. 

Unul dintre cele mai plate maratoane ale anului, cu o diferență de nivel de doar 10 metri, Maratonul de la Sevilla a fost punctul în care Marius Ionescu și-a început sezonul 2018. Românul a făcut-o cum nu se poate mai bine cu o clasare în top 15, mai precis locul 11 cu timpul de 2 ore, 14 minute și 50 de secunde.

Citește și Alfabetul alergătorului începător cu Marius Ionescu

După un 2017 dificil în care a înregistrat două abandonuri, Marius a pus accent pe o pregătire riguroasă în intersezon. Acesta a petrecut două luni în Kenya, obișnuindu-se cu aerul mai rarefiat și apoi s-a pus la punct înaintea concursului de la Sevilla printr-o sesiune de antrenament în Portugalia. Munca a dat roade iar Marius speră că 2018 este anul în care va reuși să doboare un record vechi de 40 de ani: recordul național la maraton reușit în 1978 de Cătălin Andreică2 ore, 12 minute și 30 de secunde.

Performanța lui Marius de duminică este cu atât mai mare cu cât printre cei 13.000 de concurenți s-au aflat și alți 249 de alergători profesioniști. Învingătorul a fost kenyanul Dickson Kipsang cu timpul de 2 ore, 8 minute și 18 secunde.

Află cum să te pregătești pentru primul tău maraton de la Marius Ionescu

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × three =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.