Ciprian Balanescu

Campionatul Național de Cross Triatlon, desfășurat zilele trecute în premieră la Târgu Mureș, a fost câștigat de Ciprian Bălănescu.

Desfășurat zilele trecute în premieră la Târgu Mureș în cadrul XTERRA, cel mai important circuit internațional de Cross Triatlon, Campionatul Național de Cross Triatlon a fost câștigat de Ciprian Bălănescu, multiplu campion naţional la triatlon și duatlon olimpic, atlet sponsorizat Herbalife Nutrition, pentru al patrulea an consecutiv.

Din 2014, Herbalife Nutrition îl susţine pe Ciprian în activitatea sa sportivă, oferindu-i un program de nutriție de înaltă performanță, creat special pentru nevoile unui triatlonist profesionist.

“Am reușit să câștig pentru al patrulea an consecutiv această competiție, însă titlul de anul acesta este unul special pentru că l-am câștigat în noua mea calitate, aceea de tătic. Urmează o perioadă de relaxare, apoi voi fi prezent la Tulcea, pe 24 august, la Campionatul Național de triatlon pe distanță olimpică – 1,5 km înot , 40 km bicicletă, 10 km alergare. Până acum, în această disciplină olimpică am obținut 13 titluri de campion național și, sper să fie cu noroc, să îl câștig și pe cel de anul acesta.” – Ciprian Bălănescu

Campionatul Național de Cross Triatlon de la Târgu Mureș s-a desfășurat pe distanțe de 1,5 km înot, 30 km bicicletă, cu o diferență de nivel de 300 de metri și 10 km alergare, cu o diferență de nivel de 400 de metri.

Proba de înot, desfășurată în râul Mureș, a fost o mare provocare pentru Ciprian, însă a reușit să iasă din apă printre primii sportivi.

Traseul de bicicletă a fost parcurs pe platoul Cornești și a fost unul tehnic, cu multe urcări și coborâri scurte, viteza atinsă fiind și de peste 50 km pe oră pe un teren denivelat cu multe rădăcini și pietre.

Proba de alergare s-a desfășurat tot pe platoul Cornești, în apropierea grădinii zoologice, și aici sportivii având parte de multe urcări și coborări agresive.

Următorul obiectiv sportiv major al lui Ciprian pentru anul acesta este participarea la Campionatul European de Duatlon, care va avea loc în Spania, la Ibiza, în data de  13 octombrie.

Foto: Cristina Ganj

Citește și: Faceți cunoștință cu Nike Zoom Pegasus Turbo

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eighteen − 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.