Unde alergam in Tel Aviv

Îți alegi vacanța în funcție de locurile de alergare? Atunci pune și Tel Aviv pe lista scurtă. Îți recomandăm, împreună cu Wizz Air, cele mai cool locuri de alergare din Tel Aviv.

Dacă te-ai săturat de frig și vreme rea, este timpul să iei o vacanță… sau măcar un city break, într-un loc în care vara nu pleacă niciodată.

Sperăm însă să nu uiți de antrenamente nici măcar în aceste mici escapade și de aceea îți recomandăm câteva locuri în care poți ieși la alergare dacă alegi ca destinație orașul Tel Aviv.

UNDE ALERGI ÎN TEL AVIV

Tel Aviv este un oraș încântător, dinamic, multicultural, fiind unul dintre centrele financiare importante din Orientul Mijlociu. Pentru alergători, principala atracție este dată de poziționarea sa la Marea Mediterană. În Tel Aviv, există multiple opțiuni dacă îți dorești să ieși la alergare.

PROMENADA

de-a lungul plajei Mediteranei propune un circuit de 8 kilometri, perfect pentru antrenamentul alergătorilor, profesioniști sau amatori. Promenada se întinde între Portul Tel Aviv, în nord, și vechiul port Jaffa, în sud, iar printre atracțiile acestei rute de alergare se numără superbul parc Charles Clore, Biserica Sfântului Arhanghel Mihai și Portul Nou. Promenada de-a lungul Mediteranei poate fi destul de aglomerată în weekend, dar după-amiaza spre seară oferă imagini spectaculoase ale asfințitului. Și plaja este o opțiune excelentă pentru alergători, fiind largă, cu nisip compact și de bună calitate.

PARCUL YARKON

Alături de râul Yarkon, oferă una dintre cele mai plăcute experiențe pentru alergători. Alergătorii experimentați au ocazia să opteze pentru un circuit de 12 kilometri, pornind din parc, din apropierea Universității din Tel Aviv, către portul Tel Aviv.

Pentru o alergare de plăcere, vă recomandăm partea estică a parcului Yarkon, foarte verde și încântătoare, ce include Grădina cu Roci (una dintre cele mai mari de acest gen din lume) și Grădina Tropicală.

În partea vestică a parcului, care se învecinează cu marea, se găsește Sportec, un centru pentru sporturi în aer liber ce include un perete pentru cățărări, terenuri de baschet și role, trambuline pentru exerciții.

BULEVARDUL ROTHSCHILD (sau Sderot Rothschild)

Este una dintre celebrele artere din centrul orașului Tel Aviv. Este o opțiune excelentă de a descoperi orașul, împreună cu bulevardul Chen, oferind o rută de 3 kilometri de alergare bine delimitată pe centrul străzii.

Puteți porni de la nord, din Piața Rabin (denumită astfel în onoarea primministrului israelian asasinat în 1995), spre sud, pe bulevardul Chen, virând într-un kilometru pe bulevardul Rothschild, printre parcurile, restaurantele și magazinele încântătoare aflate de-a lungul bulevardului (alergarea de dimineață poate constitui și o tură de recunoaștere pentru o sesiune de shopping ulterioară – unele dintre cele mai frumoase boutique- uri din Tel Aviv sunt situate pe acest bulevard Rothschild).

Spre capătul sudic al bulevardului, se află câteva dintre cele mai importante monumente ale orașului, precum Muzeul Independenței, Galeria de Artă Alon Segev, Sinagoga Kol Yehuda, Marea Sinagogă datând din 1920, Ministerul Apărării și Stadionul Bloomfield.

HERZLIYA

Este un cartier prosper din Tel Aviv cu numeroase zone rezidențiale, excelente pentru alergare, fiind mai puțin aglomerate decât centrul orașului. Tot aici, se găsește Parcul Herzliya, un spațiu verde în mijlocul orașului, care oferă o pistă specială pentru alergare de 1 kilometru.

Dacă ești pasionat de călătorii, citește și TRAVELING MAG!

CUM AJUNGI LA TEL AVIV

WIZZ AIR propune un zbor zilnic București – Tel Aviv, cu prețuri începând de la 229 lei pe segment, toate taxele incluse; trei zboruri pe săptămână Cluj-Napoca – Tel Aviv, de la 129 lei, pe segment, toate taxele incluse, și câte două zboruri pe săptămână Craiova – Tel Aviv (104 lei, pe segment, toate taxele incluse), Iași – Tel Aviv (119 lei , pe segment, toate taxele incluse) și Timișoara – Tel Aviv (149 lei per segment).

Descoperă și: Cele mai cool locuri de alergare din Oslo – Norvegia

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17 + seven =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.