Unde alergăm în Madrid

City break-urile sunt mereu la modă și pentru că nu ne dorim sa îți ieși din formă nici măcar în vacanță, continuam cu Madrid seria orașelor perfecte pentru antrenamentele de alergare.

Așadar, iată câteva recomandări de trasee de alergare din Madrid unde sigur îți va face plăcere să alergi câțiva kilometri, iar city break-ul tău se va transforma într-un “city running break” de excepție.

PARQUE DEL BUEN RETIRO

Parque del Buen Retiro

Situat chiar în centrul orașului, Parque del Buen Retiro este unul dintre cele mai frumoase și mai largi spații verzi din Madrid. Parcul a aparținut monarhilor spanioli până la finalul secolului al XIX-lea, când a devenit spațiu public, fiind decorat cu sculpturi și monumente.

Parcul beneficiază de numeroase cărări și piste de alergare pentru toate gusturile, cea mai frumoasă rută fiind cea în jurul lacului.

Dacă ești pasionat de călătorii, citește și TRAVELING MAG!

CASA DE CAMPO

Casa de campo - Madrid

Cel mai mare parc al capitalei spaniole, este situat în partea de vest a centrului Madridului. În trecut, era domeniu de vânatoare regal, în prezent fiind cel mai mare spațiu verde din Madrid, ce adăpostește un parc de distracții, un zoo, un centru sportiv, un lac și diferite pavilioane pentru evenimente.

Alergătorii au la dispoziție sute de cărări și piste, topografia parcului incluzând coline și văi ușoare, diferența maximă de nivel fiind de 110 metri.

PARQUE JUAN CARLOS I

Un parc modern situal în partea estică a centrului Madridului. Parcul propune o rută de alergare circulară pavată de 3 km, bine determinată, precum și câteva rute alternative ce totalizează 12 km, inclusiv de-a lungul râului ce străbate parcul. La finalul antrenamentului, puteți lua trenul, gratuit, și pentru o vizită motorizată a parcului.

PARQUE JUAN CARLOS I - Madrid

MADRID RIO

o zonă verde relativ nouă în peisajul capitalei spaniole, ce se întinde pe o distanță de 10 km de-a lungul râului Manzanares. Madrid Rio oferă piste de alergare ce însumează 42 de kilometri, oferind o priveliște deosebită. Numeroase poduri moderne, cu o arhitectură impresionantă, asigură legătura între malurile râului.

Madrid Rio

Dacă tu ai alergat deja în Madrid, împărtășește-ne și nouă experiența și traseele tale preferate de alergare de acolo!

Citește și: Cele mai cool locuri de alergare din Billund – Danemarca

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

20 − fourteen =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.