Cele mai cool locuri de alergare din Eilat

Îți alegi vacanța în funcție de locurile de alergare? Atunci pune și Eilat pe listă. Îți recomandăm, împreună cu Wizz Air, cele mai cool locuri de alergare din Eilat.

Eilat este destinația perfectă pentru cei aflați în căutarea unei vacanțe minunate pe coasta de sud a Israelului sau a unei escapade călduroase în mijlocul iernii. Apele turcoaz ale Mării Roșii oferă numeroase oportunități de distracție, precum snorkeling, scufundări sau înot, dar și activități în peisajul deșertic spectaculos.

PLAJA HASH’HAFIM

Plaja HASH’HAFIM

Pentru cei care preferă să iasă la alergare dimineața, pe răcoare, înainte de micul dejun, plaja este locul ideal pentru antrenament. Plaja HaSh’hafim (Plaja Pescărușilor), situată în punctul nordic al țărmului, acoperită cu nisip și pietriș fin, oferă un cadru liniștit, perfect pentru alergarea matinală.

Pentru un traseu mai lung, descoperă și Sun Bay Beach, aflată în imediata vecinătate. Aceasta este mai retrasă și mai puțin populată. Dacă vrei să combini alergarea cu experiența interacțiunii cu delfinii, atunci trebuie să alegi Dolphin Reef Beach.

PARCUL NAȚIONAL TIMNA

Parcul Timna

Este situat la 25 de kilometri nord de Eilat, în deșertul Negev, reprezentând una dintre cele mai importante atracții turistice din sudul Israelului, cu o istorie și un relief uimitoare, incluzând un lac, prima mină de cupru din lume, muntele Timna.

În parc, sunt delimitate diferite tipuri de trasee turistice, mai lungi sau mai scurte, pe care le puteți aborda în alergare în funcție de nivelul de pregătire. Puteți admira astfel natura sălbatică, flora specifică, care s-a adaptat condițiilor dificile din deșert, un spectacol natural excepțional. Sunt disponibile zilnic transferuri organizate din Eilat în Parcul Național Timna.

GRĂDINA BOTANICĂ

Gradina Botanica Eilat

Este un loc liniștit în care te poți retrage pentru o scurtă alergare în mijlocul naturii. Grădina Botanică a fost creată într-o fostă bază militară, făcând parte din prima fermă organică din Israel.

În interior, se regăsesc plante din toată lumea, mici râuri artificiale și cascade, chiar și o pădure tropicală. Aflată în interiorul grădinii, nu îți vine să crezi că aceasta este situată în deșert, beneficiind foarte rar de ploi.

Dacă ești pasionat de călătorii, citește și TRAVELING MAG!

CUM AJUNGI LA EILAT

Wizz Air Eilat

WIZZ AIR ppropune două zboruri pe săptămână (miercuri și duminică în sezonul de iarnă) București – Eilat, la un preț începând de la 69 de lei pe segment, toate taxele incluse.

Citește și: Cele mai cool locuri de alergare din Billund – Danemarca

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

nineteen − eight =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.