SkyRun

În urma celei de-a treia ediții SkyRun, cel mai mare maraton de alergare pe scări din țară, suma de 20.000 euro se duce către cele patru organizații beneficiare ale competiției, HOSPICE Casa Speranței, Mia’s Children, Mai Mult Verde și World Vision.

Suma provine atât din taxele de participare achitate de cei peste 800 de participanți, cât și din donația oferită de organizator, SkyTower Building și fondurile strânse de ambasadorii competiției pe platforma Galantom.

La maratonul desfăşurat în SkyTower, cea mai înaltă clădire din țară, au participat sportivi profesioniști, angajați din corporații și toți cei care au vrut să își depășească limitele în cadrul acestui eveniment de towerruning. Toți aceștia au alergat în scop caritabil, fiecare pentru organizația pe care au ales să o susțină încă de la înscrierea în concurs.

CITEȘTE ȘI: Yellow.Menu vine cu un prânz sănătos dacă ți-ai propus să alergi după orele de birou

Eveniment caritabil
Participanții au pornit de la parterul SkyTower, iar alergarea s-a făcut până la etajul 34, la o înălțime de 119 metri, după urcarea a 680 trepte. Participanții au urcat cele 34 de etaje o singură dată. În competiție s-au înscris peste 800 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, împărțiti în 2 categorii: corporate și individual. Cel mai bun timp al competiției, de 3:00 minute, a fost realizat și anul acesta de Florin Munteanu, campionul SkyRun și al celorlalte ediții. Al doilea cel mai bun timp a fost realizat de Artur Ţintari, la categoria corporate – 3:22 min.

Rezultatele pentru clasamentul general și în funcție de categoriile de vârstă pot fi găsite pe pagina evenimentului.

Companii precum Raiffeisen Bank, Catena Racing Team, Coca-Cola, Colliers International, Schonherr și Asociatii SCA, 2Parale, DTZ Echinox, Romastru Trading, UCMS Group, Autonom Services, GSK, Philip Morris International, Toro, CMS Cameron McKenna sau Vodafone și-au arătat susținerea pentru cele 4 cauze, înscriindu-și echipe în concurs, la categoria corporate.

Inițiativa s-a bucurat de susținere și din spațiul public, astfel că Gianina Corondan, Zoli Toth, Elena Ionescu (Mandinga), Vladimir Drăghia, Oana Cuzino au fost prezenți pentru a-și susține asociațiile favorite. Ediția din 2016 a SkyRun a fost prezentată de Roxana Ciuhulescu și Mihai Radulescu (jurnalist TVR).

Pe lângă fondurile provenite din achitarea taxelor de participare de către concurenți, SkyTower Building a oferit o donație care s-a împărțit în mod egal între cele patru asociații beneficiare, astfel încât suma totală strânsă în urma evenimentului se ridică la 20.000 euro.

CITEȘTE ȘI: Preda Publishing lansează cartea Născuți eroi

Sportivitate și implicare socială fără precedent – ștafeta de 24 de ore

Cu fiecare ediție, SkyRun a lansat câte o nouă provocare participanților. Anul acesta, nu numai că a extins numărul de cauze beneficiare, ci a ridicat și nivelul de dificultate al competiției, prin introducerea elementului de ștafetă de 24 de ore, la care au participat 4 echipe a câte 6 alergători, fiecare reprezentând câte unul din ONG-urile participante. Echipa câștigătoare, reprezentând asociația Mai Mult Verde, a realizat 196 de urcări ale celor 34 de etaje, echivalentul a 23.324 metri altitudine. Locul doi a fost ocupat de echipa Mia’s Children, cu 193 urcări, urmată îndeaproape de echipa HOSPICE Casa Speranței, cu 191 de urcări, și World Vision, cu 166 de urcări. Cele patru echipe au fost răsplatite de către organizatorul competiției, skytower building cu premiul de 2.400 de euro.

„SkyRun este un eveniment prin care ne dorim să promovăm valorile SkyTower și ne bucură feedback-ul primit la fiecare ediție, atât din partea beneficiarilor, cât și a participanților individuali și a companiilor. Suntem mândri că acesta s-a transformat într-un eveniment de mare succes, care se bucură de la an la an de un nivel crescut de interes și devotament față de cauze sociale importante. Strategia noastra a fost sa pozitionam SkyTower nu doar ca o clădire de birouri și vom continua să demonstrăm ca acest lucru este posibil, implicându-ne și mai mult în susținerea și dezvoltarea comunității”, a declarat Ruxandra Grinzeanu, Director Executiv SkyTower Building.

CITEȘTE ȘI: O viața mai sănătoasă în 8 săptămâni? Da, prin programul LET’S GO YOU de la World Class România

Impresii după cursă:

„Aceasta competitie a insemnat foarte mult pentru mine – am aflat ca pot sa imi depasesc limitele si ca ce mi-am propus s-a indeplinit, am castigat 5 prieteni care m-au sustinut si care m-au incurajat cand mi-a fost greu, am cunoscut oameni noi, oameni cu suflet, oameni care si-au dedicat 24 de ore din viata lor pentru a sustine diferite cauze.” – Bogdan Racovita, participant la ștafeta de 24 de ore

 „A fost un eveniment cu adevarat special, impresionant si memorabil.”  – Traian-Cristian David-Matei, participant la ștafeta de 24 de ore

 „SkyRun24 Challenge 2016 a fost o experienta minunata care mi-a depasit asteptarile.” – Liviu Vasile, participant la ștafeta de 24 de ore

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

Citește și articole din categoria NUTRIȚIE:
Yellow.Menu vine cu un prânz sănătos dacă ți-ai propus să alergi după orele de birou
Iaurt, un aliment de bază în nutriția alergătorilor
Cum să te hidratezi corect
Mic dejunul campionilor
3 sucuri energizante pentru alergare
Ceaiul Matcha: super băutura energizantă naturală
Life Care a lansat noul catalog de produse
Cinci sfaturi pentru o cină și un somn corecte