Transylvania 100

Mai sunt mai putin de trei saptamani pana la startul celei de-a treia editii a concursului de alergare montana“Transylvania 100”, ocazie cu care se deschide sezonul de ultra-maraton montan din Romania.

Astfel, in ciuda stratului de zapada inca existent la peste 1.800 m, mai ales pe versantii nordici, se vor pastra rutele anuntate initial, cu precizarea ca pe portiunile de pe trasee acoperite cu zapada nu exista riscul de avalanse.

In aceeasi ordine de idei, organizatorii recomanda participantilor de la toate cele trei curse sa ia in considerare completarea echipamentului cu bete, coltari si articole de imbracaminte suplimentare de care ar putea avea nevoie la peste 1.800 m altitudine si nu numai.

[VIDEO] Ne apropiem de JO de la Rio. Și apar spoturile care ne fac să ne ridicăm de pe canapea!

Rutele celor trei curse vor urma, in general, trasee marcate turistic, dar vor fi marcate suplimentar cu banda, iar pe portiunile parcurse pe timp de noapte se vor regasi si marcaje cu banda reflectorizanta si se vor monta lampi cu lumina intermitenta, mai precis incepand de la punctul de control Piatra Arsa pe traseul Bolboci – Strungulita – Moieciu de Sus – Poiana Gaura – Castelul Bran.

Orele limita care ar trebui luate in consideratie vor fi, pentru 100k, cele de la punctele de control Pestera – ora 13:30, Busteni – ora 18:00, Piatra Arsa – ora 21:00, Bolboci – ora 01:00, Moieciu de Sus – ora 8:00, pentru 50k, cele de la punctele de control Malaiesti – ora 11:00 ( valabil si pentru 100k), Pestera – ora 15:00, iar pentru 30k, cea de la punctul de control Malaiesti – ora 13:00 . In functie de conditiile meteo, aceste ore vor putea fi modificate de catre organizatori, in plus sau in minus. Reamintim ca startul curselor de “ultra”, 100k&50k, va avea loc la ora 6:00, iar cel pentru 30k, la ora 8:00.

[VIDEO] Nissan și Richard Whitehead te dau jos de pe canapea

Totodata, revenim cu informatia ca alergatorii care vor depasi orele limita sau din diverse alte motive vor dori sa-si schimbe optiunea in timpul cursei, o vor putea face doar la punctul de control intermediar de la Hornul Mare – de la 100k sau 50k la 30k si la punctul de control de la Pestera – de la 100k la 50k, dar nu inainte de a instiinta pe unul din oficialii concursului.

Cei care vor face una din aceste schimbari nu vor fi eligibili pentru podium, dar vor fi prezenti in clasament, primind punctele ITRA corespunzatoare cursei terminate. Pentru o mai buna edificare a celor de mai sus, va rugam sa consultati harta cu cele trei curse. Suplimentar, se pot studia rutele si profilele curselor aici sau pe site-ul oficial.

harta Transylvania 100

Datorita numarului mare de participanti – peste 400 de inscrieri pana la 1 mai 2016, inregistrarea si ridicarea pachetului de start va avea loc intre orele 15:00 – 21:00, la Sala de Sport din Bran, tot aici avand loc si informarea tehnica referitoare la curse, care se va face individual sau in grup, la cerere. Masa de bun venit va avea loc la restaurantele Bran Parc si Hanul Bran, intre orele 17:00 – 22:00 .

Concurentii sunt sfatuiti sa aiba asupra lor, pe durata cursei, suma de 150 Ron – in caz de repatriere, din orice loc de pe traseele concursului, va fi suficienta pentru a acoperi costurile de transport – taxi, tren, telecabina. Organizatorii vor acorda tot ajutorul posibil in asemenea cazuri.

[VIDEO] Strania poveste a noului spot Reebok

Suporterii isi vor putea sustine favoritii in diferite locatii de pe trasee, deplasandu-se cu masina – Busteni, Piatra Arsa, Bolboci, Pestera, Moieciu de Sus, cu telecabina de la Busteni – Babele, Pestera sau facand scurte si usoare drumetii pana la Malaiesti sau la Poiana Gaura.

Festivitatea de premiere va avea loc duminica, 22 mai, ora 13:00, in curtea Castelului Bran.

Tricourile tehnice vor fi realizate de Gravity, sponsor alaturat competitiei cu putin timp in urma.

tricou Transylvania 100

Ultima zi de inscriere este data de 11 mai 2016.

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

Citește și articole din categoria COMPETIȚȚI:
Au început înscrierile pentru URBATLON 2016!
Aleargă pentru veteranii români la veteRUN – Cupa Steaua
S-a dat startul înscrierilor la Triatlonul Herbalife Brașov
S-au deschis înscrierile pentru Trichallenge Mamaia
S-au deschis înscrierile la Gabriela Szabo RUNFEST

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × two =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.