Renaud Lavillenie

Portland 2016: Au fost decernate primele seturi de medalii la Campionatele Mondiale de atletism în sală, competiţia care a debutat în Statele Unite, la Portland, Oregon.

Nicio surpriză în concursul masculin de săritură cu prăjina, unde campionul olimpic în exerciţiu şi deţinătorul recordului mondial, Renaud Lavillenie şi-a trecut pentru a doua oară în palmares titlul mondial în sală, după Istanbul 2012.

Cu mai puţin de cinci luni rămase până la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, francezul a făcut un concurs perfect, trecând din prima încercare peste ştacheta înălţată la 5,75 m, 5,90 m şi 6,02 m, ultimul rezultat constituind şi un nou record al întrecerii.

A încercat apoi să-şi corecteze propriul record mondial, însă a eşuat la 6,17 m. Lavillenie i-a devansat pe americanul Sam Kendricks (rămas la doar 5,80 m) şi pe polonezul Piotr Lisek (5,75 m).

Portland 2016 - Jenn Suhr
Jenn Suhr, reprezentanta gazdelor, încununată în premieră cu acest trofeu

Situaţie similară şi în concursul feminin din vestul Statelor Unite, câştigat de campioana olimpică en titre. E vorba de Jenn Suhr, reprezentanta gazdelor încununată în premieră cu acest trofeu.

La 34 de ani, ea a câştigat cu o încercare reuşită la 4,90 m, tentativă mai valoroasă cu 5 cm faţă de aceea a compatrioatei Sandi Morris şi cu 10 cm faţă de performanţa grecoaicei Ekaterini Stefanidi.

Suhr, al cărei cel mai bun rezultat anterior la Mondialele de sală fusese locul doi la Valencia 2008, intenţionase să nu participe la Portland, pentru a se concentra asupra întrecerii olimpice din vară, însă s-a răzgândit weekendul trecut, după ce a fost învinsă de Sandi Morris la Campionatele Naţionale ale Statelor Unite.

Campionatele Mondiale de atletism în sală se vor încheia duminică.

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 + 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.