Constantina Dita - Bucharest International 10K

950 de alergători vor lua startul, duminică 23 aprilie de la ora 08:50, la cea de-a doua ediție a cursei de alergare Bucharest International 10K.

Traseul, ales special pentru a permite stabilirea unor noi recorduri personale, include unele dintre cele mai frumoase străzi din București.

Duminică, 23 de aprilie, se va da startul în cea de-a doua ediție a cursei de alergare Bucharest International 10K. La startul competiției, programat la ora 08:50, vor fi 950 de alergători din 20 de țări.

Printre ei se numără și kenyenii Cornelius Kipruto Kangogo, Benard Muinde Matheka, Stellah Jepngetich Barsosio, dar și Christine Moraa Oiga și Hillary Kiptum Maiyo Kimaiyo câștigătorii de anul trecut la feminin și masculin. Printre atleții români de top se numără și Andreea Pîșcu, 20 de ani, campioana României la senioare la semimaraton.

Traseul de 10 kilometri cuprinde unele dintre cele mai frumoase străzi din București. Startul se va da pe Bulevardul Constantin Prezan spre Arcul de Triumf până la Piața Presei Libere unde este prima întoarcere. Traseul continuă spre Arcul de Triumf, apoi pe Bulevardul Kiseleff, Piața Victoriei și Calea Victoriei până la intersecția cu strada Știrbei Vodă. Întoarcerea se face pe aceeași rută până în zona Arcului de Triumf unde este programată sosirea.

Primii la start, la ora 08:50, vor fi sportivii în scaune rulante, urmând ca restul participanților să plece în cursă la ora 09:00.

Traficul rutier se va restricționa gradual pe traseul de alergare și străzile care acced în acesta între orele 06:00 – 12:00, cu excepția Bulevardului Constantin Prezan care se va închide în intervalul 05:30 – 13:00.

Premierea câștigătorilor se va face la ora 10:30, fiind urmată imediat de conferința de presă cu primii trei clasați la fiecare categorie.

Cursa Bucharest International 10K, inclusă și în calendarul oficial al Federației Române de Atletism, este susținută de partenerii: Roll Recovery, Gatorade, Polar, Powerbar, Digi Mobil, Bograve Advertising, Porsche București Vest 2 și Next Energy Distribution.

Partenerii instituționali ai evenimentului organizat de Constantina Diță sunt: Primăria Municipiului București, Ministerul Tineretului și Sportului și Federația Română de Atletism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × one =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.