The Talent Code

Această carte este un generator de speranțe. De fiecare dată când îți trece prin minte gândul că nu vei reuși, pentru că nu ești dotat genetic sau Mama Natură a fost mai darnică cu alții, The Talent Code este elixirul care îți alungă pesimismul și gândurile negre.

Daniel Coyle nu este doctor sau om de știință, ci jurnalist. Și asta este bine, pentru că deschiderea minții lui l-a împiedicat să se oprească blazat din căutări, imediat ce a dat de greu sau când experimentul de laborator a eșuat.

Ca mulți alți curioși de pe planeta asta, Daniel s-a întrebat care este secretul succesului „semizeilor” adulați de milioane de oameni, atât în lumea sportului, cât și în cea a artelor.

Pentru a găsi răspunsul, a colindat întreaga lume, investigând focarele de talente care livrează pe bandă starurile absolute din domenii diverse.

El a descoperit că numitorul comun al celor care au ajuns în vârful podiumurilor se numește „mielină” și este o fosfolipidă care izolează axonii neuronilor.

Dar nu prezența ei în corp face diferența dintre anonimi și vedete, ci cantitatea pe care acestea din urmă au dezvol- tat-o în decursul carierelor.

Un exemplu (ușor macabru) ar fi creierul lui Albert Einstein, care a dezvăluit la autopsie un număr normal de neuroni (față de un om obișnuit), dar dublu de mielină.

De fiecare dată când exersăm o activitate, corpul nostru generează mielină și ne face mai buni la activitatea respectivă, așa că povestea celor 10.000 de ore necesare pentru a deveni maestru în orice este acum confirmată științific și de The Talent Code.

Iar pentru sportivi, astea sunt cele mai bune vești ale zilei: antrenamentele ne fac mai buni, deci chiulitul într-o zi nasoală iese din discuție.

Cartea The Talent Code este disponibilă în România (în limbă engleză) prin www.books-express.ro la prețul de 49,59 lei.

Mai multe detalii despre cartea The Talent Code poți afla din numărul 2 al revistei RUNNING MAGdisponibil acum în rețeaua de magazine Inmedio, în magazinul Sport Guru (București) și online pe Books Express.

Citește și: Cum alegi pantofii de alergare?

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

three × 3 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.