Premiile Laureus

Organizatorii galei Premiilor Laureus au anuntat astăzi nominalizații la Oscarurile din sport. Usain Bolt (Jamaica), de trei ori câștigător al premiului Laureus, este pe listă alături de sportivi precum Novak Djokovic, Lewis Hamilton și Lionel Messi.

Nominalizările la șase din cele 7 categorii ale premiilor Laureus a fost făcute public astăzi, urmând ca laureații să fie anunțați pe 19 aprilie la Berlin. Din atletism, au fost nominalizați în total 9 atleți la cele șase categorii anunțate.

Din atletism, la categoria sportivul anului (Laureus World Sportsman of the Year Award) este nominalizat Usain Bolt, câștigător a trei medalii de aur la Campionatele Mondiale de la Beijing.

CITEȘTE ȘI: Campionatele Mondiale de Sală IAAF 2016 vor fi în direct la Eurosport 1

La feminin (Laureus World Sportswoman of the Year Award) sunt nominalizate atletele Genzebe Dibaba (Etiopia), aleasă atleta anului IAAF și câștigătoare a titlului mondial la 1.500 metri la Beijing și Shelly-Ann Fraser-Pryce (Jamaica), de trei ori campioană mondială la 100 metri.

La categoria “revenirea anului” (Laureus World Comeback of the Year Award) a fost nominalizată Jessica Ennis-Hill (Marea Britanie), care a câștigat titlul mondial la heptatlon după o accidentare și la un an după ce a născut un băiat, și David Rudisha (Kenia), care după o accidentare ce l-a ținut departe de pistă trei ani a câștigat titlul mondial la 800 m.

CITEȘTE ȘI: Cinci evenimente de alergare, programate în 2016, în cadrul platformei RUNFEST

La categoria dedicată sportivilor cu dizabilități (Laureus World Sportsperson of the Year with a Disability Award) a fost nominalizate Liu Cuiqing (China), care a câștigat patru titluri T11 la prima ediție a campionatelor mondiale, Omara Durand (Cuba), cea mai rapidă femeie pe distanța de 100 m și paralimpicul Pieter Du Preez (Africa de Sud), care a devenit campion mondial la două discipline (ciclism, atletism).

La categoria sporturi de acțiune (Laureus World Action Sportsperson of the Year Award) a fost nominalizat Jan Frodeno (Germania), primul triatlonist care a câștigat Ironman și aurul olimpic.

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

Citește și articole din categoria COMPETIȚII:
Mai e o lună până la cursele Uniqa de 10 km și „Family Run”
S-au deschis înscrierile pentru Edelweiss Night Run
Constantina Diță organizează Bucharest International 10K pe 17 aprilie
Maratonul Zăpezii va avea loc pe 27 februarie la Râșnov
Schimbare de dată pentru MIACN
Kick Off Events aduce B2RUN în România
Toma Coconea aleargă la S-KARP UrbanTrail Sinaia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 − 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.