Athletics Exploratorium

Uită de Paris, Barcelona, Praga sau Berlin. Pentru următorul tău city break ia în calcul orașul Odense din Damerca. Pentru Athletics Exploratorium. Un paradis pentru alergători.

Când începi să-ți faci planurile pentru vacanța de anul viitor este obligatoriu să iei în calcul și o excursie la Odense, în Danemarca. Și nu, nu pentru că aici s-a născut Hans Christian Andersen. Cu toate că aproape toate lucrurile importante din oraș îi poartă numele. De la aeroport și până la Maratonul Hans Christian Andersen.

Îți recomandăm însă o vizită, măcar un city break, în Odense, al treilea oraș ca mărime din Danemarca, pentru Athletics Exploratorium, baza sportivă de antrenament a Universității Syddansk.

Athletics Exploratorium

Athletics Exploratorium este ca un fel de Disneyland pentru pasionații de alergare.

Pe o suprafață de 20.000 mp ai cam tot ce ți-ai dori pentru alergare. Athletics Exploratorium a fost dezvoltat pe fosta bază sportivă a Universității, care nu mai corespundea cu nevoile actuale ale celor pasionați de sport.

Noua bază de antrenament oferă toate condițiile pentru atleți, dar a fost gândită și pentru alergătorii amatori.

În apropierea bazei a fost construită și o clădire nouă pentru Institutul de Științe Sportive și Biomecanică, institut care folosește Athletics Exploratorium ca facilitate de teste în vederea dezvoltării programelor de recuperare sportivă.

Terenul din fața bazei sportive este folosit ca punct de întâlnire și pentru antrenamentele CrossFit.

Tradiționalul teren plat a fost înlocuit cu diverse forme de relief care fac alergarea mai interesantă, iar pista tradițională de 400 de metri este practic integrată în această zonă.

În interiorul bazei sunt o serie de trasee speciale: în pantă, în coborâre, cu obstacole, care transformă Athletics Exploratorium într-un parc de distracții pentru alergătorul amator.

În Exploratorium se pot alerga distanțele clasice de 100 metri, 110 metri garduri, 400 de metri, dar și distanțe mai lungi pe pista de 500 metri în formă de 8 care marchează designul bazei de antrenament.

Există și o zonă specială unde poți să alergi cu un grad de înclinare între 45 și 60°, sau poți să ieși off-track pe un traseu cu zece obstacole care pot fi folosite și ca puncte individuale de antrenament.

Athletics Exploratorium

Poți să încerci și săritura în lungime sau săritura cu prăjina ca parte a distracției în Athletics Exploratorium, totul fiind creat pentru a le oferi amatorilor o idee despre disciplinele din atletism și, desigur, de a atrage pasionații spre zona de sport profesionist.

La cateogoria antrenamente fizice te poți juca cu aruncarea discului, ciocanului sau suliței. Toate pistele sunt echipamente cu sistem de cronometraj electronic și cu senzori care îți măsoară diverși parametri care te pot ajuta să-ți îmbunătățești performanțele.

Athletics Exploratorium este deschis pe toată perioada anului și poate fi folosit inclusiv în nocturnă.

Suprafața pe care a fost construit Athletics Exploratorium are 20.000 mp, iar costurile totale au fost de 1,6 milioane de Euro.

Vrei să nu ratezi nici un număr RUNNING MAG / FITNESS MAG în 2020? Abonează-te!

 Abonează-te la RUNNING MAG / FITNESS MAG Print Edition 

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

1 + ten =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.