Antoanela Manac

Federația Română de Triatlon țintește să ducă, în premieră națională, un sportiv la startul următoarei Olimpiade, iar Antoanela Manac își continua parcursul și acumuleză punctele necesare calificării, bifând pe parcurs și o altă premieră pentru România – medalie la o Cupă Continentală.

Sportiva din România a câștigat bronzul la Cupa Continentală Yasmine Hammamet ATU African Cup. Pe parcursul cursei a reușit un înot foarte bun, a ieșit a doua din prima tranziție, iar după trei ture de ciclism, a intrat în primele trei in a doua tranziție. Clasamentul final a fost compus din Nina Eim – Germania, Theresa Feuersinger – Austria și Antoanela Manac – România.

Triatonista din România acumuează, astfel, experiența și punctele vitale calificării în premieră națională la startul unei Olimpiade – Tokyo 2020.

În data de 18 mai, sportiva a luat startul în prima etapă de Cupă Mondială care contează pentru stabilirea clasamentului de calificare la Jocurile Olimpice din 2020 – Astana ITU Triathlon World Cup.

Manac a fost selecționată în echipa ASICS World Triathlon Team, formată din șase sportivi proveniti de la federații naționale în dezvoltare, printre care și România, cu sanse reale de calificare pentru Tokyo 2020. Sportiva din România a terminat pe locul 32 din 58, obținând puncte importante atât în clasamentul ITU World Ranking cât și în Olympic Qualification Ranking.

Pe parcursul acestui an, și primele competiții la care a participat Antoanela Manac de la startul sezonului i-au adus acesteia clasări favorabile.

Astfel, la prima competiție din 2018, Cupa Europeana de Triatlon Gran Canaria, s-a clasat pe locul 21, binevenit după perioada de acumulare din iarnă, urmată de locul 15 la Cupa Europeana de Triatlon Melilla.

Următoarele competiții din calendar la care Manac va lua startul sunt Cupa Europeană de la Dnipropetrovsk, în 2 iunie și Cupa Mondială de la Antwerpen, în 17 iunie.

Foto: Radu Cristi

Poți citi un material special cu Antonela Manac și în numărul 9 al revistei RUNNING MAG / FITNESS MAG, disponibil în rețeaua de magazine Inmedio, la centrele de presă din Aeroportul Henri Coandă, online pe Books Express și la magazinul de echipament sportiv Quantum Sport.

Versiunea digitală a revistei poate fi achiziționată de pe platforma Paydemic.

Poți să te abonezi la revista RUNNING MAG / FITNESS MAG și prin platforma Paydemic.

Abonamentele se pot face și prin intermediul partenerului nostru Manpres Distribution.

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × five =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.