Andrei Rosu - Deca Ultratriathlon Switzerland

Între 24 august și 2 septembrie, sportivul de anduranță Andrei Roșu a participat la prima ediție a Deca Ultratriathlon Switzerland, cea mai dură competiție a sa de până acum.

Timp de 10 zile, Andrei Roșu, singurul român participant, a parcurs 38 de km înot, 1.800 de km pedalând pe bicicletă și a alergat 422 de km în apropierea localității Buchs din Cantonul elvețian St. Gallen.

Sportivul și-a dedicat efortul pentru dezvoltarea campusului socio-medical HOSPICE de la Adunații-Copăceni, destinat copiilor care suferă de boli incurabile și cu prognostic de viață limitat, pentru care va traversa, în 2017, Oceanul Atlantic în cadrul cursei Atlantic Challenge.

CITEȘTE ȘI: Elisabeta Lipă, Gabriela Szabo, Andreea Răducan și Ivan Patzaichin sunt noii membri onorifici BRC

La cursă au fost înscriși 13 participanți, însă doar 9 dintre aceștia au reușit încheie cu bine cele zece zile de efort fizic și psihic supraomenesc, sportivul român, care s-a pregătit intens pentru această încercare, numărându-se printre aceștia.

„Aș fi vrut să spun despre această cursă că a fost grea, extenuantă, că m-a dus la limita puterilor fizice, că m-a făcut să urlu de durere, că m-a făcut să îmi blestem ziua în care m-am înscris la ea s.a.m.d. Dar, privind cu luciditatea celor 6-7 zile scurse de la trecerea liniei de sosire, îmi dau seama că a fost o ‘competiție’ abordabilă, care a cerut o pregătire foarte minuțioasă (<Cu cât transpiri mai mult la antrenamente, cu atât sângerezi mai puțin în luptă>) și multă, foarte multă răbdare. Inclusiv pentru depășirea momentelor – care, ÎNTOTDEAUNA, sunt TEMPORARE.” – Andrei Roșu

În decembrie 2017, Andrei Roșu și alți trei temerari vor pleca într-o altă competiție extremă, Atlantic Challenge, în cadrul căreia vor traversa Oceanul Atlantic între La Gomera (Insulele Canare) şi Antigua cu o barcă cu vâsle.

De la start, timp de aproximativ 60 de zile, cei patru membrii ai primei echipe româneşti participante la această competiţie îşi vor uni puterile pentru a vâsli cei 5000 de kilometri din Oceanul Atlantic.

[INTERVIU]: Vlad Stoica, managerul smartatletic, vorbește despre triatlon, smartatletic și proiectele de viitor

Echipa Atlantic4 susține cauza dezvoltării unui campus socio-medical al HOSPICE Casa Speranței la Adunații-Copăceni și și-a propus să strângă 500.000 de lei prin această acțiune. Donațiile se pot face pe pagina de Galantom a echipei.

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

Citește și articole din categoria CARITATE:
Copiii din Valcea vor beneficia de echipamente medicale vitale ca urmare a donatiilor de la Maratonul Olteniei organizat de CEZ Romania
HOSPICE Casa Speranței a dat startul înscrierilor pentru Maratonul București
Vlad Pop strânge bani pentru MagicCAMP
5 copii beneficiază de ședințe în vederea recuperării funcțiilor motorii prin proiectul SPRINTEN
Nico Rosberg a scos echipa Mercedes de Formula 1 la alergare
Alergătorii au strâns peste 50.000 km în Banca de KM într-un an de zile

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.