Andrei Gligor - 4 Deserts

Ziua a treia din Gobi March a fost, până acum, cea mai dificilă pentru Andrei Gligor.

Andrei Gligor a terminat etapa a treia în 5 ore și 22 de minute, iar în etapa a patra va avea de parcurs aproximativ 44 de kilometri.

Imediat după ce a ajuns la finalul etapei a doua, Andrei Gligor ne spune CUM A FOST în cea de-a treia zi din Gobi March:

“Acum, că s-a terminat și sunt la cort scriind aceste rânduri, îmi vine să și râd de ceea ce s-a întâmplat. Cu două ore în urma însă, nu mai știam pe ce lume sunt.

Traseul de azi a măsurat 40 km, primii 20 km fiind o urcare pâna la 2.835 metri, iar apoi coborâre pe partea cealaltă a muntelui. Începe să semene din ce în ce mai mult cu un ultramaraton montan pe etape. Ni s-a promis însă că în etapa a cincea (etapa lungă) vom avea parte, pe săturate, de deșertul Gobi, cu nisip, dune și tot tacâmul.

Revenind la etapa de azi, altitudinea mi-a dat de data aceasta daună totală. Pe măsură ce mă apropiam de vârf am început să am dureri puternice de cap, să amețesc și am vomitat de trei ori. Din acel moment mi-a fost practic imposibil să mai mănânc sau să mai beau ceva. Până și apa o dădeam afară.

Sincer să fiu n-am avut parte până acum de o astfel de experiență și probabil că trebuia făcut botezul. Cand a început coborârea, picioarele ar fi putut mai tare însă tot stomacul îl simțeam ghem, în gât. Noroc cu cele aproape 7 treceri peste un râu care mă mai răcoreau la picioare și mă mai trezeau la realitate (nu aveai pe unde să treci râul decât prin apă). În rest am dus cursa la final aproape inconștient, pe pilot automat.

Peisajele au fost de-a dreptul fantastice, atât cât am putut să le văd. Am terminat pe 11 la general în 5 ore și 22 de minute, dar stând acum și gândind la rece, mă bucur că am terminat etapa aceasta!”

Dacă vrei să afli ce are Andrei Gligor în rucsacul cu care aleargă 250 km prin deșert, citește numărul 6 al revistei RUNNING MAG, disponibil acum în centrele de difuzare rețeaua Inmedio și online pe Books Express.

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

Credit foto: 4 Deserts

Citește și alte articole din categoria CUM A FOST:
Andrei Gligor a terminat pe 5 prima etapă din Gobi March (China) 2017
Andrei Gligor a terminat ziua a doua din Gobi March pe locul 6 la general
Călătorie între Cer și Pământ 2017: cum a fost la cel mai variat concurs de trail run și mtb
Păltiniş 1000, cursa în care este premiat şi ultimul sosit
Care e diferența dintre un espresso scurt și un cappuccino?
Cum a fost la Transfier
Cum a fost: Gabriel Mitrache, alergător amator, face un raport de cursă după TriChallenge Mamaia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eight + eighteen =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.