Andrei Badiu - Vietnam Mountain Marathon

Andrei Badiu, alergător din Constanța, a obținut prima sa victorie internațională la Vietnam Mountain Marathon în proba de 42 de kilometri.

Ediția din 2018 a Vietnam Mountain Marathon, programată în acest weekend, s-a desfășurat la Sa Pa, în nordul Vietnamului, foarte aproape de granița cu China. La start, printre cei peste 3.000 de alergători înscriși la cursele de 21 km, 42 km, 70 km și 100 km a fost și Andrei Badiu, un alergător din Constanța. Cea mai bună performanță individuală a sa, la nivel internațional, a fost locul 5 la ultramaratonul din Granada la care a alergat în 2017.

Toate cursele au fost programate la o altitudine între 1.000 și 2.000 de metri, elevația totală fiind de peste 2.000 de metri. Urcările și coborârile abrupte de pe prima parte a traseului au rupt grupul de alergători încă de pe primii 5 kilometri. Andrei Badiu a făcut o cursă constantă și după primul check-point ocupa poziția a 5-a la 15 minute față de liderul din cursa de 42 de kilometri.

La jumătatea cursei, alergătorul român era pe poziția a treia și urma o porțiune în urcare. Între kilometri 36 și 39, Andrei Badiu a reușit să recupereze pe urcare și a urcat pe prima poziție, poziție pe care nu a mai cedat-o până la final.

“Am fost singurul alergător non-asiatic care a câștigat o probă la ediția din acest an a Vietnam Mountain Marathon. Sunt foarte fericit și vreau doar să subliniez că oricine poate realiza lucruri mărețe pentru sine, trebuie doar să ai încredere în tine. Am învățat de la vietnamezi ce înseamnă să fi perseverent și modest și cum să mă bucur în cel mai pur mod de viață”, a spus Andrei Badiu, după prima sa victorie internațională.

Citește și: Cel puțin 3 motive pentru care să alergi la The Color Run

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 + one =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.