Zero Runner

Când afară bate uraganul sau s-a decretat stare de urgență, nu ai încotro și alergi indoor. Dar pe ce aparat este oare mai bine să faci asta? Florin Popa a testart Zero Runner.

Exact când credeam că industria aparatelor de exerciţii cardio s-a plafonat şi că tot ce era de inventat s-a inventat, vine ca o palmă peste ceafă un aparat atât de revoluţionar încât trebuie să ne ciupim, ca să fim siguri că suntem treji şi că nu visăm.

Da, de acord, „revoluţionar” sună atât de stereotip în ultimul timp încât aproape că vulgarizează orice produs care chiar depăşeşte convenţionalul şi se avântă în necunoscut, însă de data asta nu-i nicio exagerare.

Adio impactului dureros

Aparatul Zero Runner de la Octane Fitness este, într-o definiţie foarte scurtă, un exoschelet care te ajută să alergi. Este o pereche de picioare de Robocop în care te poţi introduce uşor şi face o alergare pe cinste fără să părăseşti confortul căminului sau al sălii de sport. Desigur, alergatul afară este mereu o opţiune validă, însă atunci când acest lucru nu este posibil, activitatea cardio indoor rămâne singura soluţie.

Bicicleta staţionară, banda de alergare sau bicicleta eliptică sunt eclipsate flagrant de Zero Runner în primul rând din punctul de vedere al conceptului şi al execuţiei. În timp ce restul aparatelor îţi oferă fie un impact pronunţat în articulaţii (banda de alergare), fie o traiectorie prestabilită şi imuabilă (bicicleta staţionară şi eliptică), Zero Runner îţi permite modificarea lungimii şi înălţimii pasului la fel ca în lumea reală, pe pista exterioară.

Această magie este posibilă graţie celor două articulaţii ale „picioarelor” aparatului, care imită şoldul şi genunchiul umane. În consecinţă, pe lângă reperele clasice de monitorizare a efortului (ritm cardiac, calorii, distanţa parcursă, ritm, ş.a.m.d.), acum putem investiga în paralel performanţele individuale ale fiecărui picior.

Toată lumea vrea să alerge perfect, cu ambele „pistoane” în parametri optimi, nu? Iată că acum, cu ajutorul lui Zero Runner, putem corecta diferenţele între membre fără o echipă de oameni de ştiinţă lângă noi.

Adaptarea este rapidă

Ce-i drept, primii paşi pe Zero Runner se simt ciudaţi, parcă ai călca apa şi ți-ai pierde echilibrul, însă după 5 minute de acomodare devii natural şi începi să îţi iei viteză. Folosind mânerele mobile pentru braţe, senzaţia de alergare naturală este completă, acum nu mai rămâne decât de ales intensitatea – uşor de reglat de la maneta aşezată confortabil în faţa corpului.

Pentru cei interesaţi în „adoptarea” unui Zero Runner în sufragerie sau în sala de sport, preţul pornește de la 2.846 euro şi poate fi achiziţionat prin www.fitness-shop.ro.

Atleții de vârf au confirmat

Se pare că nu suntem singurii care au apreciat modul inovativ în care Zero Runner arde caloriile, testimonialele câtorva sportivi de vârf confirmând valoarea aparatului în cadrul pregătirii lor.

Nume grele olimpice, cum ar fi Paula Radcliffe, Kara Goucher sau Faith Kipyegon, au menţionat avantajele antrenamentului indoor fără impact, atât în perioadele precompetiţionale, cât şi în cele de recuperare.

Daniël de Wild, Export Sales Manager Central & Eastern Europe pentru marca Octane Fitness, ne-a mărturisit că are clienţi maratonişti veterani care se antrenează întreg anul pe Zero Runner şi ulterior aleargă Maratonul New York în timpi ireal de mici. În acest fel, articulaţiile sensibile ale alergătorilor cu kilometraje fabuloase primesc o şansă nouă şi îşi păstrează posesorii activi în circuitul sportiv pentru cât mai multă vreme.

Partea frumoasă este şi faptul că lungimea pasului pe Zero Runner este reglabilă (până la 147 cm), ceea ce înseamnă că, indiferent de înălţime, oricine se simte în elementul său la antrenament.

Spre deosebire de benzile de alergare, întreţinerea lui Zero Runner este minimă şi, mai mult de atât, nici nu are nevoie de alimentare la reţeaua electrică, generându-şi singur energia necesară. La câte atuuri are acest aparat, se pare că vremea benzilor de alergare şi a elipticelor începe să apună sau, cel puţin, să îşi piardă din clienţii tradiţionali. Nici sălile de fitness nu vor mai arăta că până acum, este timpul pentru o nouă revoluţie!

Am testat și: WaterRUN

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

nineteen − 5 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.