Cybex Arc Trainer 525AT

Ca să testezi într-un mod corespunzător modelul Arc Trainer 525AT produs de Cybex, ai nevoie de câteva zile, pentru că modurile în care poţi face sport pe el sunt numeroase, elaborate şi… te pot lăsa repede fără suflu.

Însă până la partea cu arsul caloriilor, ce este, de fapt, Cybex Arc Trainer 525AT?

Un „cross trainer” este definit ca aparatul care te ajută să-ţi faci orele de antrenament cardio, dar care te obligă să pui la treabă și alte grupe majore de muşchi, nu doar pe cele din trenul inferior.

Cunoscute şi sub denumirea generică de biciclete eliptice (referire la traiectoria picioarelor în timpul exerciţiului), aceste maşinării elimină impactul atât de criticat în cazul benzilor de alergat, prin culisarea tălpilor într-un sistem asemănător mersului pe schiuri de fond.

Ce merită reţinut însă este faptul că toate cross trainerele sunt considerate biciclete eliptice, însă nu toate elipticele sunt şi cross trainere (!), aceste diferenţe fiind indicate de complexitatea programelor pe care le poţi executa cu acestea din urmă.

Protejează genunchii

Arc Trainer 525AT este, din acest punct de vedere, un cross trainer fabulos, capabil să te lase cu limba scoasă şi fără benzină în rezervor în doar câteva minute, graţie nivelelor diferite de înclinare şi intensitate disponibile. În modul „normal”, aparatul simulează paşii de schi fond, în timp ce următoarele două trepte ridică nivelul de dificultate şi intensitate spre o alergare fără impact şi, respectiv, o urcare de trepte gen stepper (Glide, Stride şi Climb).

Studiile au arătat că Arc Trainer arde cu 16% mai multe calorii decât o bicicletă eliptică clasică, prin recrutarea mai multor muşchi în cadrul exerciţiului (în special, în zona cvadricepşilor şi a gluteilor), în timp ce uzura articulaţiilor este cu mult redusă. Explicaţia constă în traiectoriile ergonomice şi circulare impuse de aparat, care imită, mai degrabă, modelul natural circular de a păşi, decât pe cel eliptic şi alungit impus de aparatele simple.

Atât de departe a dus Cybex cercetarea modului ideal de a alerga indoor încât compania a şi patentat sistemul de traiectorie Arc, care nu permite degetelor picioarelor să ajungă în spatele proiecţiei genunchiului – evitând astfel efectul de fandare şi suprasolicitare a articulaţiilor genunchilor.

Desigur, toată distracţia asta cere un preţ, mai precis, 5.695 USD (www. fitness-shop.ro), însă 525AT vine la pachet şi cu o unitate multimedia capabilă de organizarea a 11 programe, fiecare cu 10 grade de intensitate.

Ritmul cardiac poate fi înregistrat fie prin contact direct cu mânerele aparatului, fie wireless, cu centura cardiacă a utilizatorului. Pe lângă toate acestea, aparatul are restul de dotări standard: timp, distanţă, calorii arse, ventilator cu trepte multiple, conexiune TV ş.a.m.d.

Dacă ai ocazia să-l întâlnești pe 525AT prin sălile de fitness pe care le frecventezi, salută-l din partea noastră şi ţine-i companie câteva zeci de minute. Sigur nu se va supăra şi nici tu nu vei regreta.

Citește și: Rulota FUTURELIGHT: o soluție pentru pasionații de alergare montană de la Designworks și The North Face

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

8 + seventeen =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.