pantofi de alergare

Centrul European al Consumatorilor are o listă cu sfaturi de care ar fi bine să ții cont atunci când te decizi să-ți cumperi o pereche nouă de pantofi de alergare.

Fie că o faci online sau dintr-un magazin specializat, atunci când îți cumperi o pereche de pantofi de alergare sau echipament sportiv este bine să fii atent la următoarele:

Citiți eticheta! Pe etichetă trebuie să găsiți următoarele elemente de identificare și caracterizare:

  • Denumire produs;
  • Denumirea și/sau marca producătorului;
  • Adresa poștală a sediului social pentru producătorii/importatorii din afara UE;
  • Adresa poștală a sediului unde pot fi contactați pentru producătorii/distribuitorii din UE;
  • Principalele caracteristici tehnice: mărime, culoare, model;
  • Modul de întreținere (de obicei este un prospect prezent în ambalajul în care se comercializează produsul);

Cumpărați încălțăminte sportivă numai din magazine sau raioane specializate unde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal, chitanță).

Atenție la încălțămintea sportivă de brand, dar cu preț exagerat de mic. Riscați să cumpărați un produs contrafăcut.

Verificați ambii pantofi și probați-i pe amândoi, faceți câțiva pași înainte de a lua decizia de cumpărare.

Încălțămintea trebuie să fie etichetată prin pictograme corespunzătoare celor 3 părți componente: fața; căptușeala și acoperiș de branț; talpa exterioară și pictograme ale materialelor utilizate la producerea articolelor de încălțăminte: piei cu fața naturala, piei cu fața corectată, materiale textile și alte materiale.

Etichetarea trebuie să fie vizibilă, bine aplicată și accesibilă și să nu inducă în eroare consumatorul, iar pictogramele trebuie să fie suficient de mari pentru ca informațiile conținute de acestea să fie ușor de înțeles.

Aveți grijă la promoții! Trebuie să fiți informat neechivoc cu privire la data de începere a promoției, încetarea promoției (fie prin epuizarea stocului fie la o dată anunțată), prețul vechi și prețul nou precum și asupra altor eventuale condiții specifice.

Instrucțiuni de întreținere. Orice articol de încălțăminte trebuie să fie însoțit de instrucțiunile de întreținere – forma de prezentare uzuală a acestor instrucțiuni fiind un prospect introdus în ambalajul de comercializare; instrucțiunile trebuie respectate.

Când vreți să cumpărați online încălțăminte sportivă trebuie să fiți foarte atent la următoarele:

Citiți atent condițiile generale de vânzare. Se presupune că ați acceptat aceste condiții la momentul achiziției. În eventualitatea unui litigiu, condițiile vă vor fi opozabile, chiar dacă au fost formulate într-o limbă străină.

Verificați modul în care sunt utilizate datele personale. Faceți acest lucru înainte de a valida comanda. Nu uitați că aveți un drept de acces și de rectificare.

În principiu, contractul (achiziția online este un contract) este încheiat de la momentul confirmării comenzii.

Asigurați-vă că adresa de email este corect menționată și că puteți primi mesaje.

Salvați sau imprimați confirmarea comenzii.

Păstrați întotdeauna o copie a comenzii, a confirmării tranzacției și a condițiilor generale valabile la momentul efectuării comenzii.

Vă puteți răzgândi în maxim 14 zile de la primirea comenzii dacă încălțămintea cumpărată este prea mică sau dacă nu vă îndeplinește dorințele, dacă nu seamănă cu fotografia de pe site etc.

Pentru orice alte probleme vă puteți adresa Centrului European al Consumatorilor – ECC Romania la Tel: 021 315 71 49, office@eccromania.ro și www.eccromania.ro. Sau, cel mai simplu, descărcați pe telefon aplicația ECC Net Travel și veți avea oricând informația la îndemână.

Foto: Shutterstock

Vrei să nu ratezi nici un număr RUNNING MAG / FITNESS MAG în 2020? Abonează-te!

 Abonează-te la RUNNING MAG / FITNESS MAG Print Edition 

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

five + 9 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.