Alter G

Specialiștii de la NASA au dezvoltat Alter G, bandă de alergare care simulează lipsa gravitației, pentru un antrenament de alergare ca și când ai fi în spațiu.

Când este momentul potrivit pentru începerea antrenamentelor de recuperare? Cât de solicitat este corpul? Sunt întrebări pe care și le pun sportivii profesioniști, dar și cei amatori, întrucât momentul în care începi recuperarea este extrem de important pentru ca totul să revină la normal cât mai rapid.

De cele mai multe ori, după o accidentare sau o operație, primii pași se fac pe banda de alergare. Și pentru ca revenirea să fie cât mai ușoară, specialiștii de la NASA au dezvoltat Alter G, o bandă de alergare care simulează lipsa gravitației, greutatea corpului uman putând fi redusă cu până la 80%. E ca și când tu ai avea 100 de kilograme, dar când alergi simți că ai doar 20.

Alter G este disponibil doar în centrele de recuperare sportivă pentru atleți profesioniști, dar în Statele Unite te poți programa deja și tu pentru un test. Este un semn că în curând va fi disponibil într-o sală de fitness din apropierea ta

Foto: Producători

Vrei să nu ratezi nici un număr RUNNING MAG / FITNESS MAG în 2020? Abonează-te!

 Abonează-te la RUNNING MAG / FITNESS MAG Print Edition 

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

5 × five =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.