Marius Ionescu

Nu, nu este un alt dicționar de termeni de alergare. Marius Ionescu, românul care a a stabilit un nou record personal la maraton de 2:12:58 (în 2016, la Düsseldorf) și primul atlet care s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio, ne spune ce înseamnă, din punctul său de vedere, cuvintele pe care le folosim cu toții când ieșim la alergat.

Antrenament – simplu, este esența succesului. În sport, „antrenamentul” are ca scop pregătirea sportivului pentru obţinerea unor rezultate maxime, dar și dezvoltarea personalității acestuia.

Anduranță – definiția cuvântului „anduranță” în sport este rezistența organismului la efortul fizic. În proba de maraton, anduranța este esențială, dar nu unică. Pentru a face un maraton la nivel de elită mai ai nevoie de rezistență psihică, de forță și de viteză.

Aplicații (de alergat) – cu toate că eu îmi scriu antrenamentele în stilul vechi, în agendă, noile aplicații îmi sunt de mare ajutor să țin cont la numărul de kilometri, ritm și chiar să urmăresc ce fac alți sportivi și, automat, să îmi îmbunătățesc cunoștințele.

Alimentație – cred că toată lumea știe că sportul și alimentația adecvată duc la încetinirea procesului de îmbătrânire și că „suntem ceea ce mâncăm”. Pentru mine, o alimentație sănătoasă înseamnă să stau cât mai departe de mâncărurile grase, prăjeli, băuturi acidulate și fast-food.

Alifie – unguente ce ajută la recuperarea unor leziuni după unul sau mai multe antrenamente dure, atunci când intervine starea de oboseală și corpul începe să reacționeze prin durere.

Redescoperă alfabetul din perspectiva termenilor de alergare în numărul 2 al revistei RUNNING MAGdisponibil acum în rețeaua de magazine Inmedio, în magazinul Sport Guru (București) și online pe Books Express.

Abonamentele se pot face prin intermediul partenerului nostru Manpres Distribution.

Foto: Louis Penel

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

Citește și articole din categoria SFATURI:
Cum te pregătești pentru o cursă de alergare – 7 sfaturi pentru începători
Cum să faci să alergi mai mult
Cum ne alegem pantofii de alergare
5 chestii esențiale pentru cursele de trail
10 lucruri esențiale de reținut dacă vrei să te apuci de alergat
Primii pași spre marea alergare cu FitRepublic
Cât costă să alergi?

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

13 + 15 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.