Alexandru Corneschi

Alexandru Corneschi a câștigat semimaratonul internațional de la Viena, în cadrul celei de-a 33-a ediții austriece a competiției. 

Este foarte aproape să se califice în echipa națională de semimaraton pentru Campionatul European 2016, iar în 2020 speră să poarte drapelul României la Olimpiadă. El este Alexandru Corneschi.

Rezultatul nu este întâmplător pentru Alex, cunoscut și sub numele de „Atletu’” în Botoșani, orașul său natal. Acolo a început să practice atletismul în urmă cu 11 ani, la îndrumarea tatălui său.

Anul acesta, a început cu rezultate foarte bune — un semimaraton in Spania (Huelva), unde a alergat 1:07:14 (cursă care „a fost abordată mai mult ca un antrenament, fără a o pregăti în mod special”, după cum ne declară chiar el), urmat pe 6 martie de o cursă de 20 km în Olanda (20vanAlphen).

„Am reușit să mă surprind până și pe mine, terminând cursa pe locul 2, după Marius Ionescu, cu un timp de 1:01:23”. – Alexandru Corneschi

În martie, a ocupat locul secund în cadrul Campionatului Național de Duatlon de la București (proba de ștafetă, Alex fiind, evident, concurentul de la cele două probe de alergare).

Cea mai recentă reușită este chiar câștigarea semimaratonului de la Maratonul Internațional Viena, pe care a reușit să îl câștige cu timpul de 1h07m00, cu un avans de peste 3 minute față de locul secund!

„Detaliile fac diferența între un antrenament bun și unul prost!” – Alexandru Corneschi

Palmares Alexandru Corneschi

  • dublu campion național maraton (2012);
  • Locul 44 mondial – Red Bull Wings for Life 2014 (55 km alergați);
  • Locul 2 20vanAlphen (2016, cu 1:01:23);
  • 10 km Standard Chartered Dubai (2015) — locul 1 echipa;
  • Multiplu campion și medaliat la competițiile naționale (5.000 m, 10.000 m, 3.000 m obstacole, semimaraton, maraton).

Citește și: 10 lucruri esențiale de reținut dacă vrei să te apuci de alergat

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

3 × three =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.