Alex Filip - TER 2017

Alex Filip, unul dintre experții RUNNING MAG, își începe sezonul și pe patru roți. După competițiile de alergare și triatlon la care a participat până acum în 2017, Alex Filip va lua startul la Transilvania Rally, prima etapă din Tour European Rally.

Alex Filip, pilot de raliuri, și-a descoperit încet, încet pasiunea pentru mișcare și antrenamentul său include în fiecare zi cel puțin o ieșire cu bicicleta sau o alergare.

Împreună cu Bogdan Iancu, copilotul său, se afla în fața unei noi provocări în 2017. Cei doi vor lua startul anul acesta la minimum 3 etape din Tour European Rally (TER), o competiție europeană care va începe la Cluj Napoca.

“Obiectivul nostru pe 2017 era participarea într-o competiție internațională, la fel ca în ultimele trei sezoane. Pentru a eficientiza costurile am ales să participăm anul acesta în TER, competiție care propune un format cu șase etape, una dintre ele fiind chiar în România. În calendar este și etapa din Elveția pe care am câștigat-o în trecut așa că sunt optimist că putem obține rezultate bune și anul acesta.” – Alex Filip

La fel ca în 2016, Alex Filip va lua startul cu un model Renault Clio R3T pregătit de echipa clujeană Turbotehnics, iar obiectivul este clasarea pe podium în Trofeul 2WD din cadrul TER.

Prima etapă din acest sezon, programată în acest weekend, este Transilvania Rally. În total vor fi 14 probe speciale, pe asfalt, cu o lungime de aproape 160 km.

“Cunosc bine probele de la Cluj, dar nu am mai concurat niciodată împotriva piloților străini care sunt înscriși în TER. Sunt sigur că va fi un weekend interesant și voi ataca încă de pe prima probă. Se anunță o vreme schimbătoare așa că alegerea setărilor și a pneurilor puse la dispoziție de Michelin vor face diferența. Echipa de fotbal Dinamo Bucuresti ne va fi alături pe parcursul raliului, iar sâmbătă seara, după cursă, va fi rândul nostru să-i încurajăm la meciul foarte important cu CFR Cluj.” – Alex Filip

În afara etapei din România, Alex Filip și Bogdan Iancu vor mai lua sigur startul în Austria și Elveția, dar în program este inclusă și participarea din Italia. La acestea se adaugă Romania Rally Challenge la Sibiu și ATA Racing Show, cu care se va și încheia sezonul.

“În funcție de rezultatele din aceste trei etape din TER vom decide ce vom face exact în acest sezon. Sper să ne luptăm pentru un loc pe podium în clasamentul 2WD și în funcție de asta vom definitiva strategia noastră. Aș vrea să le mulțumesc tuturor partenerilor care sunt alături de noi în 2017, dar și BCR Leasing și Mobil 1, la final de parteneriat, pentru susținerea oferită în ultimii șase ani.” – Alex Filip

Transilvania Rally va începe vineri, 5 mai, la ora 16:00, în prima zi a raliului fiind programate 4 probe speciale cu o lungime de 67,95 km. Sâmbătă, în ziua a doua, startul pe prima probă se va da la ora 09:08, iar sosirea este programată începând cu ora 18:32.

Alex Filip si Bogdan Iancu sunt susținuți in 2017 de Orange, Renault, Rombat Batteries, Michelin si de partenerii tehnici – Isostar prin nutrivita.ro, RunningMag.ro, Hotel Hilton Sibiu, Ludicass Traduceri si Automobil Clubul Român.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.