Alex Filip

În acest weekend, Alex Filip, pilotul de teste RUNNING MAG, a câștigat primul trofeu internațional din carieră.

Alex Filip și Florin Dorca, copilotul său, au luat startul în Rallye International du Valais, iar punctele adunate în Elveția au fost suficiente ca pilotul Orange să câștige TER 2WD Trophy

Pentru Alex Filip sezonul 2018 din competiția internațională Tour European Rally (TER) a început la Cluj cu Transilvania Rally și o clasare pe locul secund în TER 2WD Trophy.

Înaintea etapei din Elveția, Alex Filip ar fi trebuit să ia startul și în Rally d’Abruzzo, dar cursa a fost anulată din cauza unor neînțelegeri dintre organizator și autoritățile locale. Sezonul 2018 din competiția europeană Tour European Rally (TER) s-a încheiat în acest weekend pentru Alex Filip la Rallye International du Valais.

Ultima etapă a sezonului, programată în Elveția, fiind și etapa preferată a pilotului Renault România.

“Iau startul în această etapă alături de Florin Dorca, iar obiectivul principal este să adunăm punctele necesare care să-mi asigure prima poziție în clasamentul TER 2WD Trophy. Florin Dorca este un navigator cu peste 100 de raliuri la activ și sunt sigur că este cea mai bună alegere pentru această etapă”, spunea Alex Filip, înaintea startului în etapa elvețiană.

Rallye International du Valais, desfășurat în perioada 18 – 20 octombrie, a avut aproape 250 de kilometri, împărțiți în 18 probe speciale. Alex Filip și Florin Dorca au avut un început prudent, obiectivul fiind de a aduna mai multe puncte decât portughezul Renato Pita, câștigătorul Trofeului TER 2WD în 2017.

Alex Filip - Renault - Orange

“Am descoperit noi valențe ale modelului Renault Clio R3T și m-am bucurat de fiecare viraj al raliului. Configurația traseului, vremea favorabilă și peisajele uluitoare ne-au stimulat și ne-au făcut să savurăm fiecare kilometru de probă specială”, a spus Alex Filip, după prima zi a raliului.

Ziua de sâmbătă a decurs fără incidente, iar Alex Filip și Florin Dorca au reușit o serie de clasări bune pe probele speciale, ceea ce în final le-a adus punctele necesare pentru a câștiga Trofeul TER 2WD. “Pentru mine este primul trofeu internațional și vreau să-l dedic partenerilor care ne sunt alături de atâția ani. Acest succes mă obligă să continui în competiția europeană și anul viitor și sper să păstrez trofeul și la finalul sezonului următor. A fost un raliu în care am promovat România, ne-am făcut prieteni noi și am savurat specialități culinare locale. Am avut alături și câțiva români care locuiesc în cantonul Valais si Vaud, iar asta ne-a motivat și mai mult. Îmi pare rău că nu am putut concura anul acesta cu Bogdan Iancu, afectat de unele problemele medicale la nivel vertebral, dar sunt sigur că în 2019 vom putea aniversa deceniul care ne leagă ca echipaj cu un succes cel puțin la fel de mare”, a spus Alex Filip, la finalul raliului.

Chiar dacă Alex Filip este noul campion în TER 2WD Trophy, sezonul continuă și după etapa din Elveția. In noiembrie va participa la o etapă demonstrativă, iar în decembrie are loc tradiționalul turneu Orange store, acolo unde publicul poate descoperi mașina de curse și afla mai multe despre echipa de raliu. “A fost un an intens cu un final frumos. Le mulțumesc încă o dată tuturor partenerilor și abia aștept noile provocări din 2019. Mulțumesc echipei tehnice Turbotehnics care a pus la dispoziție și anul acesta o mașină pregatită exemplar”, a mai adăugat Alex Filip.

Echipajul Alex Filip/Florin Dorca este susținut de Orange, Renault, Rombat Batteries, Michelin, ALD Automotive si de partenerii tehnici – Isostar prin nutrivita.ro, RunningMag.ro, Polar prin Living Well, Hotel Hilton Sibiu si Automobil Clubul Român.

Citește și: Florin Ioniță: “Alergarea pe distanțe ultralungi mă scoate din rutina zilnică, pe scurt, mă face să mă simt viu!”

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 − three =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.