Alessandro Zanardi a terminat BMW BERLIN-MARATHON

401
Alessandro Zanardi

Pilotul oficial BMW Alessandro Zanardi (Italia) este recunoscut pentru spiritul de luptă şi determinarea. Cu siguranţă, el a dovedit că posedă aceste calităţi cu ocazia ediţiei 2015 a BMW BERLIN-MARATHON (Germania). Zanardi a încheiat traseul de 42,195 kilometri în ciuda faptului că lanţul de la handbike s-a rupt pe timpul cursei.

A fost prima sa apariţie la prestigiosul BMW BERLIN-MARATHON. Acesta este cel mai mare eveniment de alergare din Germania, la startul celei de-a 42-a ediţii aflându-se 70.000 de atleţi. Ambasadorul mărcii BMW, Zanardi a luat startul în categoria handbike. În această categoria sunt permise doar modele handcycle în care se stă culcat. Astfel, el a trebuit să-şi înlocuiască bicicleta obişnuită cu un echipament sportiv neobişnuit pe care l-a împrumutat de la prietenul său, Vittorio Podestà (Italia).

În ciuda faptului că a concurat într-o disciplină sportivă complet diferită, Zanardi a dovedit un ritm bun pe străzile din Berlin. El s-a aflat pe drumul spre un rezultat excelent – până când lanţul de la handcycle s-a rupt cu nouă kilometri înainte de sosire. Dar italianul a refuzat să se retragă din competiţie. S-a aşezat pe puntea spate a handcycle şi cu ajutorul mâinilor a împins roţile spate pentru ultimii nouă kilometri. După 1h50’32”, el a trecut linia de sosire, fiind aclamat de publicul numeros ce era prezent la Brandenburger Tor.

“Am început cu o handcycle şi am încheiat cu un scaun cu rotile, pentru că am împins roţile pentru a parcurge ultimii nouă kilometri. Evident, acesta nu este un BMW”, a spus Zanardi în timp ce a zâmbit şi a subliniat echipamentul sportiv defect. “Este păcat. Cursa a mers foarte bine. De fapt, m-am surprins şi pe mine cu faptul că am fost mai rapid decât mă aşteptam să fiu cu acest model neobişnuit de handcycle – în primă fază am reuşit să stau aproape de plutonul fruntaş. Când lanţul s-a rupt, nu am vrut să abandonez. Categoric, am vrut să închei maratonul din oraşul în care m-am născut pentru a doua oară, aşa că, pe ultimii kilometri, am împins acest handcycle precum un scaun cu rotile olimpic. A fost un eveniment fantastic. Atmosfera, publicul foarte numeros care ne-a încurajat – a fost extraordinar. Mi-ar plăcea să revin şi anul viitor, iar atunci să atac la maximum.”

Zanardi nu are prea mult timp pentru a se reface: în curând, el va călători în Hawaii (SUA), unde, în data de 10 octombrie, va participa la cel de-al doilea triatlon pe distanţă mare din cariera sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 − 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.