Ambasadorul BMW Alessandro Zanardi (Italia) a început sezonul 2016 de paraciclism cu o victorie şi un nou record al traseului: duminică, italianul în vârstă de 49 de ani a sărbătorit a cincea victorie a sa în Maratonul de la Roma.

Cu această ocazie, pilotul oficial BMW a îmbunătăţit, cu două minute şi jumătate, recordul traseului pe care tot el l-a stabilit în 2012. Anul acesta, Zanardi nu are un program de motorsport în calendar, fiind concentrat complet pe competiţiile de paraciclism, în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Rio.

CITEȘTE ȘI: Eroul nostru: Alessandro Zanardi

Traseul lung de 42 de kilometri al Maratonului de la Roma a început şi s-a încheiat în faţa faimosului Colosseum şi a mers prin centul istoric al capitalei Italiei, trecând pe lângă numeroase obiective turistice. Evenimentul datează din 1995 şi, cu peste 13.500 de participanţi, este unul dintre cele mai mari evenimente de maraton din Europa.

Zanardi a participat la Maratonul de la Roma cu modelul său de handcycle cu care a câştigat deja opt medalii de aur la Campionatul Mondial şi două la Jocurile Paralimpice. El a parcurs distanţa într-un nou timp-record de 1h09:15. La final, el a avut un avans de peste şase minute şi jumătate faţă de ocupantul locului al doilea, Mauro Cratassa (Italia).

CITEȘTE ȘI: Alessandro Zanardi a terminat triatlonul din Hawaii cu o victorie

„A fost o zi mare. Vremea a fost frumoasă, cu soare, este unul dintre cele mai bune maratoane din lume şi am venit aici ştiind că pot fi performant, pentru că ştiam cât de mult m-am pregătit până la acest moment”, a comentat Zanardi. „A fost interesant pentru mine să văd care sunt performanţele mele în comparaţie cu precedentele mele starturi la Roma. Am fost mai rapid cu două minute şi jumătate decât în 2012, când am stabilit precedentul record şi eram în plină pregătire pentru Jocurile Paralimpice de la Londra. Aşa că sunt fericit pentru că am performat foarte, foarte bine.”

„Timpul de 1h09:15 este foarte bun dacă ţinem cont de cât de dificil este traseul. Acesta merge prin zona centrală a oraşului. O treime din traseu constă din străzi pietruite, per total este foarte denivelat şi ai numeroase viraje strânse. Aşa că nu este un circuit despre care să spui că este lin şi rapid”, a adăugat Zanardi vizibil amuzat.

Week-endul următor, Zanardi va concura din nou cu handcycle într-o competiţie de paraciclism, la Marina di Massa (Italia), în Toscana – o probă de contratimp şi una de fond pe şosea. El va folosi acest eveniment ca parte a programului său de pregătire.

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

19 + ten =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.