Banca de KM

Banca de KM, prima platformă ce folosește moneda de schimb “kilometrul”, a celebrat un an de la înființare și cei peste 50.000 de km strânși, la Bucharest Half Marathon.

Banca de KM este o platformă de CSR inaugurată în 2015 de către PONDERAS, singurul Centru de Excelenţă în chirurgie metabolică din Europa de Est, cu ocazia ”Zilei Europene de Luptă Împotriva Obezitătii”.

PONDERAS și-a propus ca în fiecare an să marcheze această zi printr-o acțiune neconventională care să pună oamenii în mișcare și să tragă un semnal de alarmă asupra obezitătii, cea mai răspandită boală metabolică a secolului 21.

În acest an, pe data de 15 mai, la Bucharest Half Marathon, echipa PONDERAS alături de pacienții săi continuă lupta împotriva obezitătii printr-o activare ce împrietenește kilometri cu kilogramele în minus și prevenția.

Aproximativ 100 de angajati Ponderas si pacienti au alergat impreună la cursa populară, iar cei mai pregătiți au parcurs câte 10, respectiv 21 de km. Toți kilometrii adunați de echipă la diferitele curse au fost donați în Banca de KM.

CITEȘTE ȘI: A apărut numărul 2 al revistei RUNNING MAG

Mai multe despre Banca de KM
Banca de KM este prima bancă care transformă kilometri efectuați în servicii medicale. Alergatul, mersul cu bicicletă, înotul sau orice altă formă de mișcare a corpului ce poate fi contorizată în kilometri este eligibilă pentru a avea cont în Banca de KM.

Kilometri efectuați pot fi depuși în Banca de KM pentru a fi convertiți în servicii medicale urmând câțiva pași simpli: se deschide un cont personal, apoi folosind aplicația, pedometrul sau orice alt dispozitiv de măsurare se postează public pe Facebook kilometri parcurși dând share direct din aplicație sau pozând kilometri afișați pe dispozitiv alături de #BancadeKM.

Serviciile oferite de PONDERAS prin convertirea kilometrilor parcurși sunt: consult chirurgia obezitătii (250 km); pachet complet de investigații-Ponderas Health Scan (200 km); consult nutriționist și control Tanita (100 km); examen iDXA si interpretare cu medicul nutritionist (50 km).

Centrul de Excelenta PONDERAS oferă aceste servicii menite să identifice și să prevină problemele legate de greutate. În momentul în care utilizatorul transformă kilometrii în servicii, aceștia se scad din contul său. De asemenea, cei care depun kilometri și nu doresc să beneficieze de serviciile medicale, le pot dona/oferi unei persoane dragi care are nevoie de ele.

Unica “sucursală” a Băncii de KM se află la sediul Ponderas din Nicolae Caramfil 85A, București insă, pentru că este o platformă online, poți avea propriul cont, indiferent de locul în care te afli.

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

Citește și articole din categoria SFATURI:
Cum să te antrenezi și altfel pentru alergare
Cum să faci să alergi mai mult
Cum ne alegem pantofii de alergare
5 chestii esențiale pentru cursele de trail
10 lucruri esențiale de reținut dacă vrei să te apuci de alergat
Primii pași spre marea alergare cu FitRepublic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty − 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.