Alergarea si slabitul

Oricine și-a propus la un moment dat să scape de kilogramele în plus s-a orientat inevitabil și către varianta sport, iar alergarea este un început care poate fi făcut ușor.

Care este legătură exactă între sport și slăbit o poți descoperi în continuare.

Prin sport, organismul pierde o cantitate importantă de apă și consumă energie (provenită din glucide și grăsimi), dar este nevoie de un program intensiv pentru a pierde din kilograme.

Studiile arată însă că asocierea sportului cu o alimentație adaptată permit revenirea la și menținerea unei siluete dorite. Iată și câteva principii de funcționare în continuare:

Sportul duce la dezvoltarea mușchilor

Sportul remodelează silueta și chiar dacă pe cântar nu vei vedea o pierdere în greutate, vei constata că îmbrăcămintea se așează diferit, corpul se tonifiază. Nu există niciun motiv de îngrijorare dacă acele cântarului indică în continuare aceeași greutate (sau uneori chiar în ușoară creștere) pentru că mușchii sunt mai grei decât țesutul adipos.

Mușchii consumă, chiar și în repaos, mai multă energie decât țesutul adipos

Dacă avem mai mulți mușchi, ardem mai mult carburant, chiar și în momentele când nu facem sport. În momentul în care practicăm un sport de anduranță, care consumă simultan glucide și lipide pe post de carburant, ne obișnuim organismul să apeleze mai ușor la rezervele de grăsimi.

Un regim de slăbit clasic poate provoca scăderea masei musculare

Ceea ce se traduce printr-o scădere a consumului energetic (mușchii consumând multă energie). Asociind deci alergarea cu o dietă alimentară menținem un nivel constant al consumului de energie și evităm acumularea de kilograme în plus după un mic regim de slăbit.

Alergarea este benefică pentru moral

Este un impuls suplimentar pentru menținerea motivației de a adopta o alimentație mai echilibrată (chiar și un regim lejer de slăbit la început, pentru a beneficia la maxim de un « efect de șoc ».

Iată deci 4 motive pentru a vă apuca de sport, în special de alergare, indiferent de anotimp.

Vrei să nu ratezi nici un număr RUNNING MAG / FITNESS MAG în 2020? Abonează-te!

 Abonează-te la RUNNING MAG / FITNESS MAG Print Edition 

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen − 16 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.