Pantofi de alergare inteligenti

Telefon, tabletă, televizor. Toate trebuie să fie SMART. Și, desigur, pantofii tăi de alergare trebuie să fie la fel.

Pantofii de alergare „smart” au ca scop să te ajute să atingi un nou nivel în ceea ce privește performanțele tale. Companiile producătoare de echipament sportiv vor să introducă noi tehnologii în alergare și fitness pentru a-ți oferi mai multe informații despre tine și pentru a te ajuta să-ți îmbunătățești performanțele. 

De la măsurarea performanțelor atletice, la încărcarea telefonului, pantofii de alergare  inteligenți sunt noul trend printre alergători și pasionații de sport. Am făcut o selecție cu cele mai cool 5 modele „smart” disponibile acum pe piață

HOVR by Under Armour

Pantofii de alergare HOVR de la Under Armour au senzori care îți vor măsura ritmul, cadența, distanța, performanța și pașii, toate fiind extrem de importante pentru alergători. Bateriile și senzorii sunt insesizabili în adidași. Chip-ul Record va ține mai mult decât o vor face pantofii în sine, astfel că longevitatea produsului depinde de cum îi folosești.

Under Armour spune că nu trebuie să îți faci griji că vei rămâne vreodată fără baterie. Map My Run este aplicația dedicată, aceasta fiind disponibilă pe iOS și Android și putând fi instalată în câteva minute.

Mijia by Xiaomi

Xiaomi, care nu sunt deloc străini pe piața de device-uri inovatoare, au dezvoltat pantofii de alergare Mijia, dotați cu un chip MI smart care detectează mișcarea și o trimite spre o aplicație. Date precum distanța parcursă, viteza, caloriile arse și așa mai departe sunt colectate cu ajutorul acestuia.

Cu un design sportiv, pantofii de alergare Mijia sunt extrem de reușiți din punct de vedere al design-ului. Bateria ține câteva luni, iar pantofii de alergare se conectează la MiFit app, arătându-ți informații precum distanța parcursă, pașii făcuți, câte ore ai dormit și greutatea.

Lechal

Încălțămintea Lechal haptic a fost creată de compania indiană Ducere Technologies, fondată în 2011. Lechal, care se pronunță lay-ch-al și înseamnă “du-mă acolo”, se folosește de vibrațiile din picioarele tale pentru a te ajuta să mergi.

Principalul obiectiv al companiei este piața de oameni cu probleme de vedere, care potrivit Organizației Mondiale a Sănătății este în jurul a 285 de milioane de oameni, majoritatea fiind din India. 100 de oameni au lucrat peste 5 ani pentru a dezvolta produsul final, care a avut nu mai puțin de 15 prototipuri.

Pantofi de alergare inteligenti

E-Traces

E-Traces este o pereche de pantofi pentru balet care transmite mișcările dansatorului spre o aplicație pe care o instalezi pe telefonul mobil. Încălțămintea folosește tehnologia Lilypad Arduinos pentru a înregistra presiunea și mișcarea de fiecare dată când dansatorul atinge podeaua. Dansatorul poate folosi aplicația pentru a vedea mișcările pe care le-a făcut și pentru a le compara cu cele ale altor dansatori.

Altra Torin IQ

Pantofii Altra Torin IQ au două straturi de tălpi cu senzori care pot transmite alergătorului informații precise din patru arii critice, dar și feedback în timp real în timpul alergărilor. Este singurul pantof de pe piață care are un senzor cât toată talpa acestuia, precum și capacitatea de a oferi informații live din timpul oricărei ture de alergare.

Pantofii folosesc tehnologia Bluetooth pentru a comunica direct cu aplicația dedicată. Cele patru zone critice măsurate sunt rata de impact, zona de contact, timpul de contact și cadența. Distanța, ritmul și timpul sunt de asemenea înregistrate de aplicație.

Altra Torin IQ

Citește și: 5 lucuri care te vor convinge să alergi mai mult pe plajă

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

fifteen + two =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.