Alergare - performanta sta in detalii

Atunci când vrei să faci performanță în sport trebuie să fii atent la detalii. De multe ori m-am întrebat, și cred că și tu ai făcut asta, care este diferența dintre o “LEGENDĂ” și un sportiv bun.

În primul rând atleții de top acordă o atenție incredibilă fiecărui detaliu care-i ajuta să obțină o performanță mai bună. Talentul sigur nu este suficient. La acesta trebuie să adaugi și alte detalii precum analiză, pregătire, detașare, pregătire, concentrare, viziune, pregătire, ambiție, pregătire, sclipire de geniu, pregătire, și iar pregătire.

Foarte rar am văzut sportivi de top asumându-și riscuri inutile. Pentru că de cele mai multe ori acestea duc la o accidentare și poate chiar la finalul carierei lor.

Toți au abilitatea de a analiza și mai ales de a cuantifica riscul la care se expun, dar și de a dezvolta strategii care să ducă la minimzarea acestuia.

Și asta ar trebui să ne ghideze și pe noi, amatorii, pasionați de alergare. Să știi că nu este un capăt de țară dacă nu termini o cursă. Dacă simți că nu poți să termini un maraton, oprește-te. Chiar dacă e primul. Pentru că sigur nu vrei să fie ultimul.

Acordă o atenție mai mare detaliilor. Vezi ce ți se potrivește, ai grijă la nutriție și hidratare. Descoperă-te la fiecare antrenament. Pentru că nu doar performanța stă în detalii, ci și bucuria de a alerga. Și, pentru noi, amatorii, acesta este cel mai important lucru.

Pentru că perfecțiunea stă în detalii avem și noi nevoie și de ajutorul tău. Trimite-ne un mail pe adresa [contact @ runningmag.ro], spune-ne ce facem bine și ce nu, ce ai vrea să citești în RUNNING MAG, s-au pur și simplu ce te motivează pe tine să ieși la alergare.

Cele mai bune idei le vei citi în revistă și ca să fim siguri că nu le pierzi te și alegi cu un abonament pe un an la RUNNING MAG. Te așteptăm în echipă!

Citește și: Iulia Găinariu – de la performanța de pe trasee la implicarea în proiecte pentru adolescenți

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 + 15 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.