Ultra Race 10 Home Edition

Cei de la Legendary Sports vor organiza Ultra Race 10 Home Edition, o cursă virtuală de alergare programată pe 25 aprilie.

Într-o perioada în care majoritatea evenimentelor sportive atât la nivel național cât și la nivel internațional s-au anulat sau amânat, iată că organizatorii găsesc soluții ingenioase pentru a motiva sportivii și în general persoanele active să continue să facă mișcare.

Este și cazul celor de la Legendary Sports, cei care organizează în România prima cursă multi etapă de autosuficiență, în luna august în munții Buzăului, pe distanța de 250km – Ultra Race Romania.

De data aceasta însă ei vin cu o idee inedită: o cursă virtuală de alergare. Andrei Gligor, co-fondator Ultra Race Romania ne împărtășește cum i-a venit ideea.

Ce este Ultra Race 10 Home Edition? Ce presupune conceptul? Ne poți oferi mai multe detalii?

Fiind de aproape cinci săptămâni în izolare și văzând cum mi s-au dat peste cap toate planurile de antrenament pe care le aveam în această perioadă, m-am gândit la modul cel mai serios ce variante am pentru a continua totuși să mă mișc. În afară de ciclism făcut pe hometrainer în casă și urcat și coborât cele 8 etaje ale blocului, nu prea existau alte opțiuni. Răspunsul primit de la prieteni alergători din toată lumea era același: lumea era frustrată, dezamăgită, dornică de mișcare, dornică să participe la competiții, însă se loveau de realitatea din fiecare țară și anume necesitatea izolării pentru siguranța noastră a tuturor.

Ultra Race 10 Home Edition își propune să ridice moralul tuturor celor care în această perioadă și-au văzut planurile competiționale date peste cap și să pună la dispoziție cadrul necesar participării la un eveniment inedit de alergare / mers pe distanța de 10km. Alergarea înseamnă pentru foarte multe persoane libertate, așa că am ales o distanță accesibilă cât mai multor persoane pentru că avem nevoie cu toții de asta, mai ales acum.

Conceptul este simplu. Pe 25 aprilie, la ora 13:00 GMT (Los Angeles 06:00, New York 09:00, Montreal 09:00, Marea Britanie 14:00, București 16:00, Hong Kong 21:00, Singapore 21:00, Sydney 23:00), ne vom încălța pantofii de alergare, ne vom așeza în fața unei linii de start virtuale și vom porni să parcurgem cei 10km. Fie că este vorba de curtea casei, de holul apartamentului, de ture în jurul blocului, important este că la acea oră, deși vom alerga singuri, respectând restricțiile pe care fiecare țară le-a impus datorită pandemiei, vom avea sentimentul că alergăm împreună. Vom simți din nou că facem parte din acea  mare și frumoasă familie de alergători.

La finalul cursei, fiecare își va înregistra timpul pe site-ul nostru (aici) trimițând ca dovada o poză cu ceasul de alergare, un link de Strava sau Garmin Connect sau o poză a aplicației de telefon cu care se înregistrază activitatea.  Vor fi clasamente generale, pe categorii de vârstă, sex și naționalități.

Având în vedere restricțiile impuse la nivel global datorită pandemiei de Coronavirus, crezi că este o idee bună organizarea unui astfel de eveniment?

Acest eveniment se aliniază la restricțiile impuse de fiecare țară în parte și încurajăm persoanele care se înscriu să fie responsabile și să țină cont de aceste restricții, deoarece siguranța noastră a tuturor trebuie să fie pe primul plan. Am urmărit cu plăcere în această perioadă inventivitatea sportivilor blocați în case atunci când a venit vorba să-și continue antrenamentele, să facă ceea ce le place și n-am fost uimit deloc când am văzut distanțe de 50, 100 sau chiar mai mulți kilometri parcurși pe balcon, sau în jurul unei mese de bucătărie. Așadar putem parcurge cu toții 10km în deplină siguranță și în același timp având sentimentul plăcut că participăm la o competiție alături de sportivi din toată lumea.

Înscrierile s-au deschis pe 12 aprilie. Care a fost răspunsul comunității internaționale de alergători?

În numai două zile am avut peste 100 de înscriși din aproximativ 15 țări: predomină Canada, UK, USA, Australia și România însă avem sportivi și din Filipine, Africa de Sud, Guatemala, India, Malaesia.

Pe o parte din cei care care s-au înscris îi cunosc personal. Sunt sportivi alături de care am alergat în ultimii cinci ani la competiții internaționale iar reacția lor a fost una neașteptat de bună, cu toții spunând că aveau nevoie de asta. Aveau nevoie să simtă “gustul” unei competiții, având în vedere că majoritatea curselor la care se inscriseseră s-au anulat / amânat.

Am văzut că evenimentul are și o componentă caritabilă. Despre ce este vorba?

Acest eveniment, așa cum l-am gândit noi, are două scopuri. Pe de o parte să aducă laolaltă comunitățile de alergători din toată lumea oferindu-le oamenilor un motiv în plus să continue să facă mișcare, chiar și în aceste vremuri dificile, iar pe de altă parte ne dorim că pașii noștri să aibă un sens. Fiecare 50km parcurși împreună se vor transforma într-o oră de terapie pentru cei peste 400 de copii cu autism aflați în grija Autism Voice.

Înscrierea este gratuită și se poate face aici: https://bit.ly/2V1T1KU

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

seventeen + nineteen =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.