Alergatori Team Hope

În 12-13 octombrie se dă startul în cursele tradiționale ale Maratonului București, iar înscrierea alergătorilor în Team Hope poate ajuta copiii din programele Fundației Hope and Homes for Children să nu ajungă în orfelinate

Team Hope este echipa de sportivi fundraiseri ai Fundației Hope and Homes for Children, echipă care a luat naștere din dorința de a îmbina sportul cu caritatea, de a da mai mult sens participării în competiții sportive. De fiecare dată când Team Hope participă la o competiție, sportivii, amatori sau profesioniști, ajută o familie să rămână împreună.

În 12-13 octombrie 2019, la a 12-a ediție a Maratonului București, alergătorii Team Hope adună bani pentru a ajuta un tată singur să își păstreze cei trei copii alături. După ce mama i-a părăsit, Iuliu și cei doi copii rămași în grija lui au locuit o vreme în casa bunicilor paterni. Din nefericire, la finalul anului 2018, casa aceasta a ars în totalitate, iar tatăl și copiii au ajuns să locuiască cu chirie la un consătean.

Banii pe care Iuliu îi câștigă prestând diverse munci în comunitate nu îi ajungeau pentru a construi o casă în care să revină și Marcu, cel de-al treilea copil pe care mama l-a lăsat în grija bunicii materne. Iuliu este apreciat în comunitate ca fiind un om muncitor care ajută pe toată lumea. De aceea, în momentul în care, la rândul său, a avut nevoie de ajutor, comunitatea a hotărât să îl sprijine.

Datorită unor membri ai comunității, situația familiei Apetrei a ajuns și în atenția Hope and Homes for Children, care a inclus familia în programul de prevenire a separării copilului de familie. Specialiștii Fundației au pus la punct un plan de intervenție, cea mai important măsură fiind construcția unei case.

Comunitatea a organizat un eveniment de strângere de fonduri la nivel local, iar Hope and Homes for Children, prin participarea alergătorilor Team Hope la Maratonul București, va contribui cu fondurile suplimentare necesare finalizării construcției casei. Mai multe detalii poți gă si pe https://hhc.galantom.ro/event-projects/view?id=1963.

Alergătorii care participă la Maratonul București îl pot ajuta pe Iuliu să construiască o casă în care copiii lui să aibă parte de copilăria pe care o merită fie prin direcționarea unei părți din taxa de participare către Hope and Homes for Children, fie prin înscrierea în competiție alături de Team Hope.

familia Apetrei - Team Hope

Ajutorul alergătorilor (Fundația și-a propus să adune 100.000 de lei) se va traduce în finalizarea casei pentru familia lui Iuliu, branșarea la rețelele de apă și electricitate, termoizolație exterioară, finisaje, sistem de încălzire, dotări – toate pentru ca cei trei copii să poată avea, în sfârșit, condiții decente de trai,

Alergătorii pot afla mai multe informații despre Team Hope și participarea la Maratonul București alături de „Echipa Speranței” de la https://www.hopeandhomes.ro/maraton.

În total, până acum, peste 2.770 de alergători, 500 de voluntari și zeci de sponsori și parteneri s-au alăturat Team Hope și au susținut, prin implicarea lor, cauza copiilor vulnerabili ai României. Datorită efortului alergătorilor care au susșinut cauzele Hope and Homes for Children, mai multe familii au primit sprijin pentru a-și păstra copiii alături și a nu-i abandona în orfelinate. Aceasta este cea de-a șasea participare a Team Hope la Maratonul București.

Alege și tu să susții cauza Hope and Homes for Children și să te alături Team Hope!

Go, Team Hope!

Citește și: Renunță la canapea timp de 30 de minute zilnic

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × two =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.