Crosul Pădurii

21 martie este ziua în care în toată lumea sărbătorim Ziua Internațională a Pădurii. Bucureștenii au astăzi ocazia să se alăture milioanelor de oameni din lumea întreagă ce ajută și se implică în conservarea și dezvoltarea de noi păduri, prin înscrierea la cel mai mare eveniment caritabil pentru mediu din România.

Crosul Pădurii 2016, susținut de Kaufland România, este un eveniment al cărui obiectiv final este plantarea și îngrijirea a minim 20.000 de puieți. Întreaga sumă strânsă din taxele de participare se va transforma în puieți plantați de Pădurea Copiilor pe terenuri agricole degradate din sudul țării. Mai sunt 10 zile până la încheierea înscrierilor online.

CITEȘTE ȘI: Primul număr al revistei RUNNING MAG este acum disponibil în rețeaua magazinelor Inmedio

Crosul Pădurii 2016, susținut de Kaufland România, își așteaptă concurenții la start în weekendul 16 – 17 aprilie, cu 4 probe: copii, 5, 10 sau 15 kilometri.

Sâmbătă, 16 aprilie, este ziua dedicată curselor de alergare de 500 și 1000 de metri, iar micii participanți se vor putea distra educativ și la atelierele creative pregătite pentru ei. Duminică este ziua adulților, cei care au ales să împădurească prin alergare!

În spiritul „Românul este acum frate cu codrul” organizatorii evenimentului îi invită pe participanți să alerge și să împădurească alegând o costumație sportivă mai atipică și… tradițional românească: opinci, brâu, ie. Tricoul oficial al evenimentului poartă și el motive de pe iile tradiționale românești.

CITEȘTE ȘI: Argint pentru Andrei Gag la Mondialele de sală din Oregon

Crosul Pădurii este un eveniment marca Pădurea copiilor, demarat în anul 2009, așa că iată-ne ajunși acum la cea de a 8-a ediție. Astăzi este o zi foarte aproape de noi și cauza noastră, este Ziua Internațională a Pădurilor. Așa că vrem să vă invităm să o sărbătoriți cu un gest minunat: înscriindu-vă la Crosul Pădurii, veți alege să alergați și să vă distrați alături de prietenii voștri, și, totodată, să ajutați împăduririle. Vă așteptăm cu multe surprize frumoase la start și… în ținută tradițională”, spune Teodora Pălărie, coordonator Pădurea Copiilor.

CITEȘTE ȘI: Tiberiu Uşeriu a câştigat ultramaratonul 6633 Arctic Ultra

Pentru Kaufland a fi o companie responsabilă înseamnă să ne implicăm în comunitatea în care suntem prezenți. Noi luăm în serios responsabilitatea pe care o avem față de mediu și față de societate. Dorim să ajutăm comunitatea să înțeleagă beneficiile unui vieti sănătoase. Și ne dorim să fim mai conștienți de valorile sustenabile ale acțiunilor noastre. Putem fiecare să contribuim la o zi de mâine mai bună”, spune Anna-Katharina Scheidereiter – responsabil CSR Kaufland România.

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

Citește și articole din categoria COMPETIȚII:
Mai sunt două luni până la startul Transylvania100
Road Grand PINK revine in Otopeni pe 23 aprilie 2016
Peste 500 sute de sportivi români și străini participă la Maratonul Nisipului
Unde alergăm: Maratonul Via-Maria-Theresia 2016
Bucharest Running Club și-a prezentat calendarul de evenimente pentru 2016
Cinci evenimente de alergare, programate în 2016, în cadrul platformei RUNFEST
S-au deschis înscrierile pentru Semimaraton Sibiu, cel mai mare eveniment sportiv filantropic din România
Ediția de primăvară Băneasa Trail Run se va desfășura pe 24 aprilie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × two =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.