Alergătorule, este nevoie de noi! În cadrul Maratonului Nisipului 2017 de la Constanța, există o cursă populară pentru familie, de doar 1 kilometru, destinată părinţilor care vor să alerge împreună cu cei mici.

Pe lângă educarea şi iniţierea juniorilor în universul sportului, această cursă are şi un puternic obiectiv social: modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți a Spitalului Județean Constanța.

Această secţie nu a mai fost renovată sau îmbunătăţită de la data inaugurării, adică din 1968! Timp de 49 de ani, medicii de acolo s-au luptat să ţină în viaţă micuţii născuţi prematur sau cu probleme grave, însă fără ajutorul tehnologiilor moderne, în acest război şansele de reuşită sunt minime.

Constanța şi judeţele limitrofe se confruntă cu cea mai mare mortalitate infantilă din țară – cifra trece de 9,7‰ (mai mare decât media din România și de 3 ori mai mare decât media europeană)!

Ce putem face? Să participăm la cursa Family Run din 26 martie 2017, pentru că toate încasările obţinute la această categorie a Maratonului Nisipului vor fi donate pentru proiectul de renovare a secţiei, derulat de Asociația “Dăruiește Aripi” din Constanța şi “Asociaţia Inima Copiilor” din Bucureşti.

Mai mult de atât, Fundaţia Vodafone România va dubla suma obţinută aşa că, de fapt, donezi de două ori mai mult. Înscrierea costă doar 20 de lei de persoană şi poate fi făcută atât pe site-ul competiţiei cât şi înaintea cursei (în perioada 24-25.03.2017 în cadrul SANAEXPO din Maritimo Shopping Center Constanța între orele 10:00-22:00, precum şi în ziua competiţiei 26.03.2017 în piaţeta din faţa Complexului Perla în intervalul orar 10:00 – 11:00).

Mai multe detalii despre acest important proiect social pot fi găsite pe http://www.nounascuticonstanta.ro iar dacă nu reuşeşti să ajungi la cursă, atunci poţi dona 2 euro printr-un simplu sms la 8845.

Hai să-i sprijinim pe micuţii care nu se pot ajuta singuri, să pornească cu dreptul în maratonul vieţii lor!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + fourteen =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.