canicross

În premieră pentru concursurile de alergare din România, primăvara aceasta, Băneasa Race adaugă și competiția Canicross, în care ești invitat să iei startul alături de prietenul tău canin!

Canicross-ul, concept unic în România, va fi una dintre cele mai interesante competiții pentru tine și prietenul tău canin, care se va desfășura pentru prima dată în Pădurea Băneasa!

14 aprilie este data la care pornim atât în prima cursă trail a anului, cât și în competiția Canicross și mai avem locuri la start și pentru tine. Tot ce trebuie să faci este să te înscrii, chiar aici. Și nu uita, inscrierile sunt deschise pana pe 7 aprilie, iar pentru aceasta cursa, numărul de locuri este limitat la 30 de echipe!

Canicross-ul este sportul care constă în alergarea „cross country” în echipă om-câine, unde câinele este ținut în lesă de către om, iar omul este cel care conduce echipa, fiind poziționat în spatele său sau într-una din părțile laterale ale câinelui și dându-i acestuia comenzi vocale, sau prin intermediul lesei.

Canicross-ul nu este doar o metodă excelentă de antrenament pentru oameni și câini, ci și o modalitate prin care poți sa-ți consolidezi prietenia cu câinele tău.

La Băneasa Race – Canicross poți participa cu orice tip de câine, atâta timp cât prietenul tău patruped este în formă, sănătos, are vârsta adecvată – peste 12 luni – și este capabil să alerge cursa de 11km. Poți consulta toate detaliile și recomandările, chiar în regulamentul oficial.

Nu uita, sănătatea primează: consultă medicul veterinar dacă ai îndoieli și antrenează-te împreună cu câinele tău înainte de cursă. Câinii pot participa la cursă numai după ce au împlinit vârsta de 12 luni.

Poți începe un antrenament ușor cu câinele tău, pentru a-i permite să se obișnuiască cu hamul sau lesa și pentru a-l învăța comenzile, pentru o mai bună comunicare în cadrul echipei. Apoi, poți crește treptat volumul de antrenament, având grijă întotdeauna să nu suprasoliciți câinele în perioada în care articulațiile și oasele sale sunt încă în curs de formare.

În cazul raselor de talie mare, este important să aștepți puțin mai mult înainte de a crește distanțele. Din nou, consultă-te cu medicul veterinar. Ca orice atlet, câinele tău trebuie să aibă o pregătire specifică și graduală, deci te rugăm să reții că trebuie să crești treptat distanțele, de la 2 km la 5 km, apoi 7 km, pentru a putea ajunge la o cursă de 11 km.

Competiția Băneasa Race – Canicross va fi organizată în parteneriat cu prietenii de la clubul de dresaj Ringstar și clinica veterinară cu program non-stop Speedvet.

Citește și: Fii liderul haitei! Ieși la alergare cu câinele tă

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.