Alba Iulia City Race

Pe 23 septembrie va avea loc ediția a treia a Alba Iulia City Race unde poți alerga la semimaraton, cros de 10 km sau la cursa populară, copiii având un traseu special numai pentru ei.

Alba Iulia City Race a revenit în calendarul competițiilor de alergare din România, de data asta fiind programată în toamnă, nu în primăvară ca în cazul edițiilor din 2014 și 2015.

Ediția din acest an a Alba Iulia City Race propune 4 trasee de alergare, din care unul este destinat exclusiv copiilor, toate cu startul din superba cetate Alba Carolina.

Semimaratonul are o lungime de 21 de kilometri și 700 de metri diferență pozitivă de nivel, fiind singura cursă care ajunge până pe Vârful Mamut. Crosul  are 10 kilometri și 300 de metri diferență pozitivă de nivel, primii 5 kilometri și revenirea spre centrul urbei, cu trecerea prin Poarta a III-a a Cetății, fiind comune cu cele de la semimaraton.

Cursa Populară are doar 2.7 kilometri și adună aproape 45 de metri diferență pozitivă de nivel, traseul unic și spectaculos desfășurându-se în totalitate în limitele Cetății Alba Carolina. Tot aici se desfășoară și Kids Race, pe categorii de vârstă: sub 8 ani, 8-12 ani și 13-16 ani.

Cele trei zile de Happy Registration Day s-au terminat, dar contribuția pentru Alba Iulia City Race, la cursele de semimaraton si cros, a rămas la un nivel redus, urmând a crește la anumite intervale de timp, astfel: până la 30 iunie este 110 de lei; apoi, până la 30 august, 120 de lei; și, de aici, până la atingerea numărului de locuri disponibile, 700, contribuția este de 140 de lei.

Se mai pot face înscrieri, în limita locurilor disponibile, și la fața locului, pe 22 septembrie, contribuția urmând a fi de 150 de lei. Pentru participarea la Cursa Populară înscrierea este doar 50 de lei, indiferent de dată, dar numărul de participanți este limitat la 200.

Bugetul total de premiere al Alba Iulia City Race ajunge în acest an la 20.000 de lei, recompensându-se, în bani, alergătorii de la semimaraton și cros, atât la general, masculin și feminin, cât și la categoriile de vârstă.

Pentru a accesa premiile la ”Open General” este necesară îndeplinirea anumitor baremuri de timp, pentru semimaraton, sub 1.25.00 la masculin și sub 1.45.00 la feminin, iar pentru crosul de 10 km, sub 36 de minute la masculin și sub 45 de minute la feminin.

Se acordă și bonus-uri de 500 de lei, pentru un nou record al traseului, sub 1.14.34 la masculin (Vitalie Gheorghiță, în 2015) și sub 1.29.57 la feminin (Mădălina Florea, în 2014), dar și premii speciale de 300 de lei, pentru primul băiat și prima fată care ajung pe Vârful Mamut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × five =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.