adidas vs. Puma. Duelul celebrilor frați este subiect de film. În această seară la RTL!

10321

Nu, nu s-a ajuns până la crimă, dar între cei doi frați Rudolf și Adolf Dassler a fost război total: înșelăciune, intrigi, furt, denunțuri și zeci de procese. Din rivalitatea celor doi s-au născut mărcile Puma și adidas.

Pentru cei care știu limba germană, postul de televizune RTL va difuza un film de televiziune, produs chiar de postul german, care are în prim plan rivalitatea dintre cei doi frați. Filmul este programat în premieră mondială vineri, 25 martie, de la ora 21:15 ora României. Postul RTL este disponibil în rețelele de televiziune prin cablu ale operatorilor UPC și RCS & RDS.

CITEȘTE ȘI: Primul număr al revistei RUNNING MAG este acum disponibil în rețeaua magazinelor Inmedio

Povestea a început în Herzogenrauch, un oraș de 20.000 de locuitori, unde s-au născut Rudolf și, aproape trei ani mai târziu, Adolf Dassler. Amândoi și-au făcut un nume în lumea producătorilor de echipament sportiv cu mărcile Puma și adidas.

adidas vs. Puma

Prima neînțelegere a apărut în 1936 când americanul Jesse Owens a folosit pantofi de alergare cu cuie furnizați de Adolf, fără acordul lui Rudolf. Un gest care probabil le-a făcut apoi viața mai ușoară când au fost arestați de americani în 1945.

Povestea luptei dintre cei doi este fabuloasă, iar Adolf a ieșit mai bine din acest duel. Rudolf Dassler (Puma) a murit în 1974 de cancer la plămâni, la 76 de ani. Atunci Puma producea, în patru fabrici, 30.000 de perechi de pantofi pe zi cu 3.500 de angajați.

Adolf Dassler (adidas) a murit patru ani mai târziu, în 1978. Imperiul său avea pe atunci 17 fabrici cu 12.000 de angajați care producea zilnic 130.000 perechi de pantofi sport. Adică cel mai mare producător din lume.

CITEȘTE ȘI: Visa mizează pe bătăile inimii unui atlet în spotul pentru Olimpiada de la Rio. Fabulos!

Filmul, evident de ficțiune, a fost regizat de Oliver Dommenget, iar în rolurile celor doi frați sunt Ken Duken (Adolf) și Torben Liebrecht (Rudolf). Iar dacă vi se pare că povestea este mult prea dramatică în film, imediat după puteți vedea și un documentar care prezintă povestea respectând tot adevărul istoric și fără drama necesară unui film de televiziune. Documentarul Rivalii din Gerzogenrauch: adidas vs. Puma va fi difuzat la ora 23:30.

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

3 + eighteen =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.