adidas x Parley

Pentru a sărbători Ziua Mondială a Oceanelor, adidas și Parley for Oceans au anunțat lansarea unui număr limitat de perechi emblematice de pantofi pentru alergare prezentate la conferința de anul trecut „Oceane. Climat. Viața.”, găzduită de președintele Adunării Generale al Organizației Națiunilor Unite din New York.

Oamenii din întreaga lume au la dispoziție platforma Instagram până la sfârșitul lunii iulie 2016 pentru a participa la un concurs creativ și pentru a câștiga una dintre cele 50 de perechi disponibile.

„Acest parteneriat între adidas si Parley este plin de inspirație. Ceea ce reușesc adidas si Parley, prin transformarea deșeurilor într-un pantof funcțional, arată că, până și aceste materiale care dăunează planetei pot fi folosite pentru a crea ceva special.”Zinedine Zidane

Partea superioară a pantofului este fabricată din Parley Ocean Plastic®, care este colectat din zonele de coastă din Maldive, precum și din plasele de pescuit aruncate ilegal la mare adâncime, recuperate de Sea Shepherd, partenerul organizației.

CITEȘTE ȘI: Cum ne alegem pantofii de alergare

Pantoful a fost creat cu metoda adidas cea mai avansată: tehnologia adidas Tailored Fibre, o tehnică de fabricație revoluționară, care permite ca designul unic de încălțăminte să fie adaptat la nevoile individuale ale oricărui atlet.

Din 8 iunie, chiar de Ziua Mondială a Oceanelor, participanții vor putea câștiga o pereche de Parley luând parte la un concurs pe Instagram.

Doritorii trebuie să creeze un video și să arate modul în care se angajează să evite produsele de unică folosință din plastic și să sprijine acest program.

CITEȘTE ȘI: Alex Diaconu la 6’ de recordul național al probei de triatlon pe distanță lungă

Competiția se va încheia la data de 31 iulie 2016. Regulamentul concursului, precum și țările în care competiția se va desfășura vor fi dezvăluite pe rețelele sociale Parley și adidas.

„Acest pantof pentru alergare adidas x Parley este deja emblematic. Este un pantof pentru cei care schimbă jocul. Abia așteptăm să auzim poveștile celor care se mobilizează, sugerează soluții creative, iau măsuri și doresc să ni se alăture în călătoria noastră pentru a avea oceane curate.” – Eric Liedtke, membru al Consiliului Executiv adidas Group, responsabil pentru Global Brands. 

Cu scopul de a dezvolta și sprijini noile tehnologii de reciclare a resturilor de plastic din ocean, de-a lungul ultimilor ani adidas și Parley au lucrat la transformarea plasticului din ocean în fire tehnice care pot fi utilizate pentru produsele de performanță.

„Atât de multă muncă se află în spatele scenei de când am lansat parteneriatul cu adidas. Creăm noi standarde, noi materiale și tehnologii, care sunt atât de diferite față de cele folosite până acum în industria bunurilor sportive. Este o provocare continuă, dar am realizat primul pas. Acum putem înlocui produsele din plastic nou cu cel reciclat din resturile marine: Parley Ocean Plastic®. Putem crea încălțăminte și articole de îmbrăcăminte produse cu acesta și suntem pregătiți să le aducem la un nivel înalt.”– Cyrill GUTSCH, Fondatorul Parley for the Oceans.

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

Citește și articole din categoria ECHIPAMENT:
Huawei TalkBand B3, fashion și tehnologie
Yogasmoga vine cu pantalonii de alergare… cu buton de panică!
Oficial: noile echipamente outdoor de atletism Nike Vapor
Gata, nu trebuie să-ți mai legi șireturile! Nike a prezentat HyperAdapt 1.0
Nu dați banii pe prostii, luați climacool la… copii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

13 − 2 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.